bird
woensdag 24 april | 05.34 uur

Opbrengst eerste frambozen voor Joey’s Rolstoelbus

05-03-2021 09:05
uur
joey
• Vlnr. Teler René Simons, Joey en zijn begeleiders. (foto: aangeleverd)

ZALTBOMMEL – Het eerste kistje Kwanza frambozen is deze week op de Coöperatieve Veiling Zaltbommel van de hand gegaan voor 1212 euro. De opbrengst is verdubbeld door de veiling en de kweker en bestemd voor Joey’s Rolstoelbus.

De 17-jarige Joey heeft Cereberale Parese (geen controle over de spieren) waardoor hij volledig rolstoelafhankelijk is. Ondanks zijn beperking is hij altijd erg positief. Hij begrijpt heel veel, maar lichamelijk kan hij niets zelfstandig.

Huidige bus
Hij onderneemt graag van alles, zijn familie probeert het leven zo leuk mogelijk te maken. Daar hebben ze een rolstoelbus voor nodig. Niet alleen voor de leuke uitstapjes, maar ook voor de vele ziekenhuisbezoeken. De huidige bus is ruim zestien jaar oud en te klein nu Joey zo’n grote puber is.

Begeleiders
De begeleiders van Joey hebben daarom een actie opgezet om geld in te zamelen voor de aanschaf van een nieuwe bus.

Simons B.V.
De eerste frambozen komen van zachtfruitkwekerij Simons B.V. die het merk Kwanza met passie en trots teelt. Het Kwanza-seizoen is gestart en loopt door tot eind van het jaar.

Sebrechts
Het eerste kistje werd gekocht door Fruithandel Sebrechts bvba van de groothandelsmarkt uit Antwerpen. Deze kocht de eerste doos via commissionair Martijn Nooijen uit Ammerzoden, voor een primeurprijs van 101 euro per doosje van 125 gram.

Tags

veiling zaltbommel,kwanza,joey's rolstoelbus