bird
woensdag 24 april | 05.46 uur

Op haar vijftiende mag Indy uit Zaltbommel al meedoen aan het WK IJshockey onder-18

15-06-2022 09:27
uur
Door: Martin van Hemert
130622_indyLR
Indy (rugnummer 14) loert voor het doel in de met 4-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Keulen. Foto: Peter Majolee

ZALTBOMMEL - Indy van der Meijden reist op zondag 26 juni af naar Turkije. Daar komt de 15-jarige Zaltbommelse namelijk in actie tijdens het wereldkampioenschap ijshockey voor dames onder-18.

Via haar stiefvader Frank kwam Indy van der Meijden voor het eerst in aanraking met ijshockey. En toen ook haar broertje Lars zich aanmeldde voor de sport, begon het bij Indy te kriebelen, vertelt moeder Esther: "Ze ging steeds mee tijdens de trainingen van Lars en op een gegeven moment zei ze; 'mam, dat wil ik ook'. Toen dacht ik nog 'da's niks voor een meisje', maar uiteindelijk ben ik trots dat ze nu mee mag." 

Daarmee refereert Esther aan het WK ijshockey. Indy staat namelijk te trappelen om voor de eerste keer in haar leven aan het WK voor dames onder de 18 jaar deel te nemen. Dat ze daarvoor werd geselecteerd, was geen vanzelfsprekendheid: "Ik had het niet verwacht - als ik eerlijk mag zijn - maar het is natuurlijk wel heel erg gaaf."

Wennen
Dat het gaat om een toernooi waarbij alleen dames in actie komen, is voor Indy een voordeel. Bij de dames worden er namelijk geen harde beuken (bodychecks) uitgedeeld. Dat is een groot verschil ten opzichte van de regels wanneer ze competitie speelt hij haar club Red Eagles Den Bosch, omdat de Zaltbommelse daar in een gemengd team speelt: "Je mag dan 'checken' en dat doet soms wel pijn. Maar daar moet je aan wennen als je tegen jongens speelt."

(Tekst loopt door onder de foto)


Moeder Esther vult aan: "In onderlinge damescompetities mag niet worden gecheckt en dan zie je dat de meiden meer tot hun recht komen. Ze zijn toch voorzichtiger als ze tussen jongens spelen; 'ik hou me in, want anders hang ik tegen het glas geplakt'. Maar; Indy staat haar mannetje wel."

Scoor
Dat zal ze ook zeker moeten doen tijdens de eerste twee wedstrijden op het WK; tegen Letland en Kazachstan. Twee tegenstanders die op papier lastig zijn, maar door de coronaperiode is het moeilijk in te schatten wat de kwaliteiten van beide ploegen zijn én waar het Nederlands team staat. Indy: "We zijn de laatste weken heel veel aan het trainen en we hebben oefenwedstrijden. Een paar maanden geleden hebben we die oefenwedstrijden vaak verloren, dus we kunnen nu kijken of het beter gaat."

Voor Indy is overigens vooral de timing van de eerste WK-wedstrijd bijzonder, vanwege de datum, weet Esther: "Ze hoopte al dat ze dan een wedstrijd zou hebben, want het is dan haar verjaardag." "En als ik dan ook nog even scoor heb ik echt de dag van mijn leven", glundert Indy.

Tags

Indy van der Meijden,WK ijshockey