bird
zaterdag 30 maart | 09.48 uur

Ontwerp van Guus Krähe komt op bierblikje van ‘Uiltje’

08-05-2023 09:02
uur
Door: Britta Alink
colour your can_guus krahe_ontwerp bierblikje_uiltje
Het ontwerp is geïnspireerd op De Belhaemels, een Bommelse groep carnavalsvierders, die zich inzet om van het jaarlijkse Peerenbal een nog sprankelender feest te maken.

ZALTBOMMEL – Guus Krähe uit Zaltbommel heeft de ontwerpwedstrijd ‘Color Your Can’ van bierbrouwerij Uiltje Brewing gewonnen. Binnenkort is zijn ontwerp ‘Belhaemels’ te zien op de blikjes, die ondere andere in de Jumbo en Albert Heijn te koop zijn.

In totaal hebben bijna vijftig mensen meegedaan aan de ontwerpwedstrijd. "Ik ben in mijn vrije tijd veel aan het ontwerpen en tekenen”, vertelt de 55-jarige Guus. "Ik vind de blikjes van Uiltje altijd heel leuk, dus toen ik zag dat er een wedstrijd werd gehouden, ben ik meteen gaan tekenen.”

Spannende finale
Vorige week was de finaleronde tussen de twee beste deelnemers. In totaal werden 1118 stemmen uitgebracht en won Guus met 30 stemmen verschil. "Het was dus een spannende finale”, aldus Guus. "Ik ben superblij met deze overwinning.”

Belhaemels
Zijn ontwerp is geïnspireerd op de 'Belhaemels', een groep Bommelse carnavalvierders die zich inzet om van het Peerenbal (het bal op de vrijdag voor carnaval) een nog sprankelender feest te maken. "We zijn met een klein groepje mensen, dat elk jaar een heel klein beetje groter wordt”, vertelt Guus. "Als Belhaemels vinden we het heel leuk dat we nu op een blikje bier komen te staan.”

Over Het Uiltje
Initiatiefnemer van Het Uiltje is Robbert Uyleman. Hij besloot in 2012 een eigen brouwerij te starten in Haarlem. In 2021 is het bedrijf overgenomen door Swinkels Family Brewers, dat onder andere bekend is van La Trappe en De Molen. ‘Uiltje' produceert verschillende soorten bier, van IPA tot Blond, van Stout tot Weizen. Guus Krähe verwacht dat zijn ontwerp op een ‘gewone' IPA komt te staan.

 

Tags

colour your can,guus krähe,Uiltje Brewing