bird
zaterdag 20 april | 08.35 uur

Online petitie over locatie openbaar toilet

11-01-2021 12:20
uur
openbaar-2
• De bewoners zijn het niet eens met deze locatie voor het openbaar toilet. (Foto: Bommelerwaardgids)

ZALTBOMMEL – Twee bewoners van de binnenstad zijn een online petitie gestart om het college over te halen een andere locatie te zoeken voor een openbaar toilet. Het college wil dit gebouwtje plaatsen in de Gamerschestraat, ter hoogt van het sushirestaurant.

Het openbaar toilet komt er op verzoek van de gemeenteraad, die daar twee jaar geleden in een motie om heeft gevraagd. De gemeente is vervolgens gaan onderzoeken wat een goede locatie zou zijn.

Te ver
Verschillende plekken vielen af. Zoals het peilschaalhuisje en de hoek Molenwal/Gamerschestraat. “Die liggen te ver van het hart van de binnenstad”, schrijft het college in een informatienota aan de gemeenteraad. Een openbaar toilet in het oude stadhuis is geen optie vanwege de beperkte toegankelijkheid voor mindervaliden.

Monumentencommissie
De monumentencommissie vindt de Gamerschestraat geen goede keuze. “De Gamerschestraat en Markt vormen gezamenlijk een langgerekt historisch V-vormig plein, de oudste en belangrijkste pleinruimte in de stad Zaltbommel”, schrijft de commissie in een verslag. “De voorgestelde positie verstoort deze samenhang, verdeelt het plein op ongewenste wijze. In de as van dit plein krijgt het toilet een zeer manifeste plaats.”

Ook veel binnenstadbewoners zien de gekozen locatie niet zitten. Daarom zijn ze de online petitie gestart. Die staat op: www.petities.nl en was maandag bijna tweehonderd keer ondertekend.

 

Tags

openbaar toilet,openbaar toilet zaltbommel