bird
maandag 30 november | 11.26 uur

Online bijeenkomst over locatie Akwamarijn

11-11-2020 09:15
uur
akwamarijn-5
Foto: Bommelerwaardgids

ZALTBOMMEL – Omwonenden en belanghebbenden kunnen maandag 30 november meedoen aan een online startbijeenkomst over de ontwikkeling van de locatie Akwarijn, De Ring en de jeu de boulesbaan.

Eind 2021 verhuizen de gebruikers van deze gebouwen naar andere locaties. Het zwembad en de sporthal komen in een nieuw gebouw aan de Oude Bosscheweg, de jeu de boulesclub verhuist naar sportcomplex De Watertoren.

Sociale woningbouw
In de toekomst is er op het terrein aan de Thorbeckestraat plaats voor woningen, groen, spelen en water. Daarnaast vindt de gemeente sociale woningbouw en duurzaamheid belangrijke aandachtspunten. Hoe alles er uit gaat zien, ligt nog niet vast.

Omwonenden
Wethouder Gijs van Leeuwen vindt het belangrijk dat omwonenden daarover mee kunnen denken: “De locatie Akwamarijn ligt in een woonwijk. Omwonenden kunnen ons helpen er een mooi gebied van te maken. Deze experts weten dat het belangrijk is voor de toekomst. We willen en kunnen de plannen niet zonder hen maken. Ik zie uit naar deze mooie vorm van participatie met onze inwoners.”

Stedenbouwkundige visie
De startbijeenkomst duurt van 19:30 tot 21:00 uur. Tijdens de bijeenkomst legt de gemeente uit welke stappen gezet worden om een stedenbouwkundige visie te maken. Zij geeft dan uitleg over de rol van de klankbordgroep en hoe belanghebbenden mee kunnen doen.

Aanmelden
Aanmelden voor deelname aan de startbijeenkomst kan via info@zaltbommel.nl of 14 0418. Na aanmelding krijgen de deelnemers instructies om mee te kunnen doen.

Klankbordgroep
De gemeente maakt de stedenbouwkundige visie samen met een klankbordgroep, die bestaat uit ongeveer twaalf personen. Aanmelden voor de klankbordgroep kan tot 7 december via info@zaltbommel.nl of 14 0418. De klankbordgroep komt op maandag 14 keer voor de eerste keer samen. Tot juli 2021 zijn er vier bijeenkomsten.

Tags

akwamarijn,zwembad zaltbommel,sporthal de ring

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2