bird
vrijdag 19 april | 23.10 uur

Ongeveer 75 nieuwe woningen aan de rand van Kerkwijk

16-05-2023 10:23
uur
Door: Martin van Hemert
nieuwbouw
Foto: Adobe Stock

KERKWIJK - Als het aan het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Zaltbommel ligt, komen er ongeveer 75 nieuwe woningen aan de rand van Kerkwijk. Het plan gaat de naam 'Walderhof' dragen.

Momenteel is het perceel tussen de Paradijsweg en de Walderweg nog bestemd voor glastuinbouw. Er zal dus eerst een bestemmingsplanwijziging moeten plaatsvinden, voordat er daadwerkelijk gebouwd kan worden. Het college van B & W heeft besloten daar aan mee te werken.

"De omgeving wil daar geen glas en wij als gemeente ook niet. We moeten ergens onze woningen kwijt en hoe mooi is het dan dat je een plek weet te vinden waarmee je tegelijkertijd glastuinbouw voorkomt?", aldus wethouder Gijs van Leeuwen.

Akkoord
Het plan zal naar schatting bestaan uit ongeveer 26 sociale huurwoningen, 11 goedkope koopwoningen, 22 middeldure huur- en koopwoningen en 15 koopwoningen uit het dure segment. Een vorm van hoogbouw is volgens Van Leeuwen uitgesloten: "Dat past totaal niet bij Kerkwijk."

De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met de voorgestelde bestemmingsplanwijziging. Óf en op welke termijn dat gaat gebeuren is nog onduidelijk.

(Het gaat om het perceel tussen de Walderweg (N832) en de Paradijsweg. Foto: screenshot Google Maps)

Tags

Walderhof,Kerkwijk,woningbouw