bird
vrijdag 19 april | 03.08 uur

Ondernemers Zaltbommel delen bloemetje uit

29-03-2021 16:15
uur
DSC05344-1
• Ondernemers overhandigen een bloem aan bezoekers. (Foto: Binnenstadsfonds)

ZALTBOMMEL – Bezoekers aan de binnenstad van Zaltbommel kunnen deze dagen zomaar verrast worden met een bloem. ‘Fijn dat je er bent’ is het motto van deze actie.

“Koop lokaal is een veel gehoorde oproep de laatste periode”, zegt Martin Groeneveld, voorzitter van Binnenstadsfonds Zaltbommel. “We zijn dankbaar dat veel mensen dit ook doen. En we willen ze dat graag laten horen. Bij alle winkeliers hangen nu raamposters en deze en volgende week delen we op willekeurige dagen bloemen uit met daarbij de tekst ‘Fijn dat je er bent!’.”

1,5 meter
De ondernemers bedanken iedereen die de moeite heeft genomen om een shopafspraak te plannen, om te genieten van een winkelbeleving op 1,5 meter afstand en niet voor het gemak heeft gekozen om online te bestellen. “Dat is van groot belang voor ons als ondernemers in deze periode”, aldus Groenenveld. “Want als we straks weer een gezellige binnenstad willen met terrassen, winkels en evenementen, dan hebben de ondernemers in de binnenstad nu de steun nodig.”

Enthousiast
Bezoekers reageren enthousiast op de bloemenactie. “Wij komen elke week naar Zaltbommel en blijven jullie steunen hoor”, roepen twee bezoekers.

Twee vrouwen bekijken rustig de binnenstad en genieten van een koffie-to-go. “Wij komen uit Den Bosch en maken hier een wandeling”, zeggen ze “Zaltbommel verrast ons.”

Beleef Zaltbommel
Dat is precies wat de ondernemers graag horen. “Onze slogan is niet voor niets ‘Beleef Zaltbommel’”, zegt bestuurslid en ondernemer Roberto Hoeppe. “We willen bezoekers gastvrij onthalen met mooie winkels, aantrekkelijke horeca, evenementen en met een aanbod aan cultuur en historische elementen.”

Tags

binnenstadsfonds zaltbommel,binnenstad zaltbommel