bird
donderdag 25 april | 03.19 uur

Oliebollenactie levert 600 euro voor brandweer Hedel op

17-01-2022 09:53
uur
Door: Britta Alink
170122_AlbertJuinen-1
• Albert Juinen nam het geld in ontvangst. Foto: aangeleverd

HEDEL - De oliebollenactie van Jumbo Hedel en Bakkerij Jack de Wit uit Ammerzoden heeft dit jaar 600 euro opgebracht. Het geld is bestemd voor de brandweer in Hedel.

De actie wordt elk jaar georganiseerd. Een deel van de opbrengst wordt gesponsord door Jumbo Hedel en Jack de Wit, die het schenken aan een vooraf gekozen vereniging of stichting. Dit jaar was dat dus de brandweer van Hedel, omdat zij 24 uur per dag, zeven dagen in de week klaar staan voor de bevolking. Ook zijn ze vaak te zien bij activiteiten in het dorp, onder andere met de oude brandweerauto en de jeugdbrandweer. De oliebollen en appelbeignets werden op oudejaarsdag vanaf de vroege ochtend verkocht door medewerkers van Jumbo Hedel samen met leden van de brandweerpost.

Bedanken
De opbrengst gaat verdeeld worden onder brandweervereniging de UNI (Uitblazen na Inzet), de jeugdbrandweer en de oude brandweerauto. Het geld werd in ontvangst genomen door Albert Juinen van de post Hedel. "Wij als brandweerpost Hedel willen Jumbo Hedel, bakkerij Jack de Wit en natuurlijk Elly Kivits bedanken voor dit mooie bedrag", laat de brandweer weten.


Op zaterdag 21 mei houdt de brandweer een open dag. Op de Facebookpagina 'Brandweer Hedel' zal worden vermeld of de dag daadwerkelijk door kan gaan of niet.

Tags

Brandweer Hedel,oliebollenactie