bird
donderdag 25 april | 21.02 uur

OBS De Spelwert viert 40-jarig bestaan met feestweek

26-10-2021 10:20
uur
Door: Martin van Hemert
261021_De Spelwert 40 jaar pyamaparty-1
• Juf Hilly Blom en de kinderen van groep 8 lezen voor aan het einde van de pyjamaparty. Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL - Openbare basisschool De Spelwert in Zaltbommel bestaat 40 jaar. Deze mijlpaal was reden voor een feestweek van 18 tot en met 23 oktober boordevol activiteiten voor 154 leerlingen.

Na een taartje in de klas startte de week met Oud-Hollandse spelletjes voor de onderbouw. In de bovenbouw verzorgden topsporters Geke van den Berg (judoka) en Arvid de Kleijn (wielrenner) een sportclinic. Op dinsdag gaf Dansstudio DDC een dansclinic. De dag werd afgewisseld met dansen en knutselen, met als afsluiting een voorstelling in de gymzaal.

Woensdag stond in het teken van een braderie in school en donderdagavond was er een pyjamaparty met optredens, muziek van diverse muzikanten en stoelendans. De week werd afgesloten met ochtendgymnastiek, een schoolontbijt en de voorstelling van een flashmob aan ouders. De ouderraad heeft de school een mozaïekbankje cadeau gegeven, die leerlingen gedurende de week onder begeleiding met mozaïek mochten beplakken.

Brede school
In 1981 is de school op initiatief van ouders en met de hulp van de toenmalige portefeuillehouder onderwijs opgericht in de Spellewaard, destijds een wijk in ontwikkeling. Openbare basisschool De Spelwert startte met 85 leerlingen in een nieuw schoolgebouw (nu de laagbouw van de school) samen met twee andere scholen: een katholieke kleuterschool en een christelijke kleuterschool. Het gebouw, met het karakter van een brede school, kreeg de gezamenlijke naam ‘De Spelwert'.

Later zijn Cbs De Leiboom (voorheen Cbs De Spelwert) en Obs De Spelwert verder gegaan op dezelfde locatie. In verband met groei werd in 2010 naast het bestaande gebouw een nieuw schoolgebouw gerealiseerd en is de nieuwe naam brede school De Zandkampen ontstaan, waarin De Spelwert, De Leiboom, Kentalis en Smallsteps Kinderopvang zich huisvesten.

Tags

Obs De Spelwert