bird
donderdag 28 maart | 20.56 uur

Noortje el Hammouti is de Voorleeskampioen

15-03-2021 09:30
uur
noortjeelhammouti-2
• Wethouder Adrie Bragt overhandigde Noortje haar prijs. (Foto: Bibliotheek Rivierenland)

BOMMELERWAARD – Noortje el Hammouti van basisschool De Walsprong uit Zaltbommel is de Voorleeskampioen van de regio Bommelerwaard.

Op de tweede plaats eindigde Féline de Wit van de Mgr. Zwijsenschool in Kerkdriel en derde werd Karlijn van Dalen van de D.W. van Dam van Brakelschool uit Brakel.

Tien winnaars
In de Bommelerwaard streden tien schoolwinnaars in de online regionale kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstrijd voor een plek in de halve finale.

Jury
De 11-jarige Noortje las in de kwartfinale een fragment voor uit het boek ‘Het verlangen van de Prins’ van Marco Kunst. Hiermee maakte ze een zeer goede indruk op de jury bestaande uit wethouder Anita Sørensen van Maasdriel, wethouder Adrie Bragt van Zaltbommel en leescoach Anke Hafmans van Bibliotheek Rivierenland.

Digitaal
Met haar winst heeft Noortje zich geplaatst voor de halve finale. Ook deze ronde gaat geheel digitaal. Er doen zes schoolkampioenen mee aan de halve finale. De winnaar mag door naar de provinciale finale, die tussen 10 en 17 mei plaatsvindt. Uiteindelijk volgt nog een landelijke finale waarin de twaalf provinciale winnaars het tegen elkaar opnemen.

Foto’s van de kwartfinales staan op de facebookpagina van Bibliotheek Rivierenland. Meer informatie staat op: www.bibliotheekrivierenland.nl

Tags

noortje el hammouti,voorleeskampioen Bommelerwaard