bird
dinsdag 16 april | 12.28 uur

Noah (8) uit Kerkdriel te zien in Dolfje Weerwolfje musical

01-10-2021 09:32
uur
Nick Franken - selectie1-1
• De première is zondag 3 oktober in de schouwburg in Haarlem. (Foto: Nick Franken)

KERKDRIEL – De 8-jarige Noah Fontijn uit Kerkdriel is vanaf zondag 3 oktober te zien in de splinternieuwe musical Dolfje Weerwolfje.

De musical gaat in de Stadsschouwburg in Haarlem in première en doet daarna de theaters aan in het hele land.

Al 25 jaar is het ontwapenende witte weerwolfje uit de boeken van Paul van Loon een vertrouwde vriend voor jonge lezers, zo ook voor Noah, die nog voor zijn zesde verjaardag al het eerste boek las en op slag fan werd van Dolfje.

Zingen en acteren
Heel veel boeken later mag hij deze voorliefde nu combineren met zijn twee andere grote passies; zingen en acteren. Beide activiteiten doet hij al zo lang hij zich kan herinneren, en het liefst de hele dag door. Toch is dit de allereerste keer dat hij het podium mag delen met professionele, doorgewinterde volwassen acteurs. "Het was altijd al mijn droom, en die is nu uitgekomen."

Moeilijk moment
Noah's favoriete scène is de transformatie van jongetje tot weerwolf, die zich onder de ogen van het publiek op het podium voltrekt. "Het is een heel moeilijk moment in de voorstelling, want ik moet heel veel dingen tegelijk doen; acteren, op de muziek letten, goed kijken waar ik moet staan, en in een weerwolf veranderen natuurlijk. Hoe ik dat precies doe? Nee, dat ga ik natuurlijk niet verklappen." lacht Noah breeduit. Dezelfde scène is ook populair bij zijn collega-Dolfjes, zo vertelt hij.

(tekst gaat verder onder deze foto van Nick Franken)

Vier groepjes
In totaal zijn er vier groepjes kinderen die om de beurt de rollen van Dolfje, Timmie en Noura voor hun rekening nemen. "Het is zo leuk om de andere kinderen aan het werk te zien. Iedereens Dolfje is net een beetje anders, dat vindt Jasper (Verheugd, de regisseur) heel leuk. Zo wordt het echt onze eigen Dolfje, onze eigen manier om het verhaal te vertellen."

Anders zijn
"Zelf lijk ik ook wel een beetje op Dolfje. Hij is een beetje anders, net als ik. Toen iedereen op voetbal en hockey ging, wilde ik op theater- en musicalles. In de voorstelling leert Dolfje dat het niet erg is om anders te zijn, en dat datgene wat je anders maakt, je ook bijzonder maakt." Zenuwachtig voor de première is Noah niet. Stiekem hoopt hij dat zijn grote idool, Paul van Loon, ook in de zaal zit zondag. "Lang geleden schreef ik hem al eens een brief, en ik kreeg ook post terug. Die brief heb ik altijd bewaard."

Tour door Nederland
Na de première in Haarlem gaat de voorstelling tot en met februari 2022 op tour door Nederland. In Brabant doet het gezelschap Bergen op Zoom, Uden, Oss, Gemert, Roosendaal, Veghel, Tilburg, Eindhoven en Waalwijk aan. Voor informatie en tickets: www.repentertainment.nl

 

 

 

Tags

noah fontijn,dolfje weerwolfje