bird
vrijdag 24 maart | 17.24 uur

NLdoet-actie bij Dierenasiel: 'Je ziet dat we progressie maken' (met video)

16-03-2023 11:05
uur
Door: Martin van Hemert
130323_NLdoetDierenasielVP
Ondanks het slechte weer staken vrijwilligers vorige week vrijdag de handen uit de mouwen bij het dierenasiel. Foto's: André Versteeg

BRUCHEM - Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard kijkt reikhalzend uit naar de verhuizing naar het nieuwe, naastgelegen pand aan de Steenweg in Bruchem. Naar verwachting gaat dat gebeuren in de zomer van 2023.

Een kleine tegenvaller is het wel. Waar het oorspronkelijk de bedoeling was om het nieuwe dierenasiel nog voor de kerst van 2022 te betrekken, zijn de werkzaamheden momenteel nog in volle gang. "We liggen wat achter op het plan - we hoopten rond deze tijd al klaar te zijn - maar het werk vordert wel. Je ziet dat we best progressie maken."

Onthand
Als projectleider nieuwbouw heeft Guido van Dieten maar al te goed in de gaten hoezeer er wordt uitgekeken naar de verhuizing. "We kunnen het oude gebouw nog gebruiken, dus we zijn niet helemaal onthand, maar iedereen zit er wel op te wachten om het nieuwe asiel in te gaan."

(Tekst loopt door onder de foto's)


Dat zou mogelijk binnen een aantal maanden daadwerkelijk kunnen gebeuren, al houdt Van Dieten nog wel een slag om de arm: "Het is de hoop dat we het nieuwe asiel in de zomer kunnen betrekken, maar zeker weten we het niet. Dat is afhankelijk van verschillende factoren; zijn de benodigde materialen beschikbaar en kunnen we de juiste vakmensen vinden om het te doen?"

Voldaan
Op deze vrijdag is het niet alleen het nieuwe gebouw waar werk wordt verzet; ook in en rondom het huidige dierenasiel zijn vrijwilligers volop in de weer. In het kader van NLdoet - een grote vrijwilligersactie van het Oranje Fonds - zijn zo'n vijftien personen naar Bruchem gekomen om mee te helpen met allerlei klusjes.

Ze laten zich daarbij niet tegenhouden door de ronduit erbarmelijke weersomstandigheden, tot blijdschap van Caroline Kroon, bestuurslid PR van het dierenasiel: "We hebben wel een beetje pech met het weer, maar ondanks dat is het een fantastische opkomst. We maken er met zijn allen een leuke dag van. En als de mensen dan met een goed voldaan gevoel naar huis gaan is dat helemaal fijn."

BWG TV maakte een reportage over het dierenasiel. Deze video is hieronder te vinden.

Tags

NLdoet,Dierenasiel,Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard