bird
dinsdag 06 december | 21.21 uur

NK Veldrijden in Zaltbommel gaat voor tweede jaar op rij niet door: ‘Het is héél zuur’

16-12-2021 10:27
uur
Door: Martin van Hemert
WhatsApp Image 2021-12-16 at 10.04.35-1
• Foto: aangeleverd

PAPENDAL/ZALTBOMMEL - Het Plieger Nederlands Kampioenschap Veldrijden 2022 kan niet plaatsvinden op de hiervoor geplande data van 8 en 9 januari. Het is het tweede opeenvolgende jaar dat er een streep door het NK in Zaltbommel gaat.

Aanleiding voor de beslissing zijn de huidige coronamaatregelen en het verlengen van de huidige avondlockdown, duidt de organisatie: “We kunnen én mogen onze ogen niet sluiten voor de actuele situatie rondom het coronavirus en de huidig geldende maatregelen. Want binnen deze restricties is een NK - wat voor wij voor ogen hebben, namelijk mét publiek en sponsoren - helaas niet toegestaan en mogelijk. Wij willen bewust een volwaardig Nederlands kampioenschap organiseren. En dat kan in onze ogen niet zonder een grote aanwezigheid van wielerfans en sponsoren én van de sfeer en de ambiance die daarbij horen. Dat is veldrijden zoals het zou moeten.”

Gezondheid
“We waren er na maanden van voorbereiden - net als bij de 2021-editie - weer helemaal klaar voor. Maar door de zeer onzekere situatie, waarbij de gezondheid van een ieder voorop staat, in combinatie met het definitief aan moeten gaan van financiële verplichtingen met diverse toeleveranciers, hebben wij helaas de knoop samen met de KNWU en de Gemeente Zalbommel door moeten hakken’, licht voorzitter Robert Schimmer van de Stichting Cyclocross Zaltbommel nader toe. Het is héél zuur, want na 2021 is het nu ook de 2022-editie waar door corona een streep doorheen gaat’, vervolgt Schimmer.

Volgens de organisatie van het NK Veldrijden heeft de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) alle begrip voor de beslissing. De bond heeft verzekerd dat Zaltbommel in 2023 het decor zal zijn voor het NK. “Driemaal is scheepsrecht, dus.”

Alternatieve locatie
Daardoor schuift de eerdere toewijzing aan Nijstad/Hoogeveen automatisch door naar 2024. De KNWU bekijkt nu de mogelijkheden om het Nederlands Kampioenschap 2022 alsnog plaats te laten vinden in samenwerking met een andere organisatie en dus op een alternatieve locatie; zonder publiek. Meer informatie hierover volgt op ‘zeer korte termijn’.

Tags

NK Veldrijden

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie