bird
vrijdag 29 maart | 02.54 uur

Nieuwe winkel Artisan in Nieuwaal

08-09-2020 15:38
uur
Door: Marlou van Dijk
Wilco Verhoeven Artisan-2
Wilco Verhoeven met de Phalaenopsis Original Orchids Frame (foto: Koen Vandenput)

NIEUWAAL - Wie zich wil laten inspireren door orchideeën in alle kleuren, geuren en soorten kan zijn hart ophalen in de nieuwe winkel bij kwekerij Artisan, handmade orchids. In de ruime winkel die op 1 juli is geopend, wordt een enorme diversiteit en creativiteit aan orchideeën gepresenteerd. Te koop als klein of groot cadeau, als sfeermaker of als een echte eyecatcher voor in huis of op kantoor.

De kwekerij van Marina en Wilco Verhoeven in Nieuwaal staat voor ambacht en kwaliteit en levert onder andere aan de betere bloemisten en de vakhandel. Klanten kunnen ook direct bij Artisan orchideeën met veel takken en bloemen kopen. Dit was al mogelijk vanuit de conceptstore, maar die is door het toenemende animo te klein geworden.

Grotere winkel
Wilco Verhoeven: “Daarom hebben we nu voor een grotere winkel gekozen, die direct toegankelijk is vanaf de parkeerplaats. De behoefte groeide om meer van onze eigen creaties te presenteren en vanwege de coronamaatregelen wilden we onze klanten ook extra ruimte bieden. De nieuwe winkel voldoet hier ruimschoots aan. Klanten zijn enthousiast over ons aanbod. De vraag naar leuke en persoonlijke cadeaus groeit. Zeker in coronatijd merken we dat mensen graag een mooi en kwalitatief goed product willen kopen, voor zichzelf of ze zoeken naar een bijzonder cadeau. We besteden veel aandacht aan de presentatie en de verpakking van onze orchideeën, zodat ze er niet alleen mooi uitzien, maar ook hun lange bloeiperiode behouden.”

Innovatie
Bij Artisan staan innovatie en conceptontwikkeling centraal. “Een aantal jaar geleden hebben we onze stokloze orchideeën ontwikkeld. Deze orchideeën hebben een extra sterke steel en daardoor geen steun nodig. Zo ontstaat een mooie, sierlijke plant die veel mensen aanspreekt. We hebben hier veel vraag naar en de mogelijkheden zijn heel divers. We bieden geen standaard bloemen, maar zoeken echt naar iets bijzonders.” Nieuw zijn ook de geurende orchideeën bij Artisan, waarop veel enthousiaste reacties komen. Een mooi voorbeeld hiervan staat op de toonbank in de winkel.

Dutch Tulip Award 2018-2019
Bij Wilco Verhoeven ontstaan ideeën voor zijn creaties vaak in zijn hoofd, die hij dan samen met het team van Artisan verder ontwikkelt. “Ook vragen we onze klanten regelmatig naar wat ze graag willen. We kijken naar trends en gaan aan de slag om iets unieks te ontwikkelen. Zo is de hangende orchidee tot stand gekomen waarmee Artisan met hun ‘Phalaenopsis Original Orchids Frame’ de Dutch Tulip Award 2018-2019 heeft gewonnen voor het beste concept. “We wilden een orchidee aanbieden als hangplant, passend in de urban jungle stijl. De hangende orchidee is in het strakke frame een echte eyecatcher. Een hangplant die je kant-en-klaar neer kan zetten zonder te moeten boren of schroeven in het plafond. Dit concept ontwikkelen we nu door en we bieden ook kleinere varianten aan.”

Orchideeën en boeketten
De ruime winkel biedt voor ieder wat wils. Orchideeën in een mooie pot, als arrangement met meerdere planten samen of in een frame als blikvanger. Van groot cadeau tot aardigheidje. Bezoekers kunnen ook terecht voor verschillende boeketten. Deze service biedt Artisan aan in samenwerking met MOoi Bloem & binnen uit Brakel.

De winkel aan de Hogeweg 12 in Nieuwaal is zes dagen per week geopend en biedt ruime parkeergelegenheid. Online bestellen bij Artisan kan ook via www.artisan-orchids.com

Tags

orchideeën,nieuwaal,artisan