bird
zaterdag 20 april | 15.59 uur

Nieuwe viskar voor Bruin-Vis: 'Ik wil constant blijven vernieuwen'

07-01-2022 12:27
uur
Door: Martin van Hemert
IMG_0615-1
• Willem Bruin van Bruin-Vis is trots op zijn gloednieuwe viskar. Foto: Bommelerwaardgids

AALST/BRUCHEM - Na bijna twee jaar is de nieuwe viskar voor Bruin-Vis - die wekelijkse standplaatsen in Bruchem en in Aalst heeft - een feit. Eigenaar Willem Bruin kan zijn geluk niet op: "Ik ben er heel dik tevreden mee."

Het heeft weliswaar even geduurd, maar sinds vorige week beschikt Willem Bruin over een nieuwe viskar. De wagen die volledig in de juiste kleuren is gespoten, voorzien is van een prent van een boot uit Scheveningen en waarop zelfs een portret van twee van zijn drie kinderen prijkt met daarbij de tekst: 'Onze papa bakt de lekkerste kibbeling!' kreeg een paar dagen de tijd om te acclimatiseren, maar vanaf deze week reist Bruin naar alle standplaatsen met zijn nieuwe kar.

Scherp
Deze uitvoering is ook nog eens stukken groter en uitgerust met veel meer mogelijkheden dan zijn vorige verkoopwagen, waar hij naar eigen zeggen nog jaren mee had verder gekund. "Sommige mensen vroegen aan me waarom ik een nieuwe wagen moest hebben. Dat had niet gehoeven - ik had met die oude nog tien jaar door gekund - maar dit houdt je wel weer scherp. Je moet nu iets gaan doen om deze investering terug te verdienen", stelt de 27-jarige ondernemer.

(Tekst loopt door onder de foto's)


Dat houdt onder andere in dat Bruin vanaf februari een nieuwe werknemer gaat aannemen. Een belangrijke aanvulling, vindt hij zelf: "We zijn nu nog met zijn tweeën en wanneer het dan overdag heel druk is, kun je de vitrine niet meer bijvullen. Met een derde persoon erbij lukt dat wél. Ik vind het belangrijk dat mijn wagen er goed en gevuld uitziet."

Uitgebreid
Behalve extra personeel zal ook het assortiment flink worden uitgebreid, iets waar Bruin overigens in 2017 - bij de aanschaf van zijn vorige viskar - al mee bezig was. Zo is er meer aandacht voor kant-en-klare maaltijden en op termijn wil Bruin zelfs de Engelse delicatesse fish and chips gaan aanbieden. De uitbreidingsdrang is typerend voor de manier waarop Bruin zijn viskraam runt: "Ik wil constant blijven vernieuwen en probeer gewoon de beste te zijn in mijn vak. En als ik dat dan eenmaal ben, wil ik dat ook graag zo houden."

www.bruin-vis.nl

Tags

Bruin-Vis,Willem Bruin