bird
donderdag 18 april | 21.53 uur

Nieuwe organisatie- en bestuursstructuur rondom 'hybride' Sint-Maartenskerk

08-09-2022 14:14
uur
Door: Marlou van Dijk
kerk
Archieffoto: Bommelerwaardgids

ZALTBOMMEL - In november 2021 is besloten dat de Sint-Maartenskerk gewoon kerk blijft en maatschappelijke functies krijgt, een zogenoemde 'hybride' variant. Burgemeester van Maaren vervangt de vrijgekomen positie van voormalig wethouder Bragt in de Stichting Sint-Maarten.

Onderdeel van de hybride variant is een nieuwe organisatie- en bestuursstructuur. De Stichting Cultureel Centrum de Poorterij krijgt nieuwe statuten waarin de nieuwe naam, nieuwe doelstellingen en nieuwe bestuursstructuur zijn vastgelegd. Na die statutenwijziging houdt de Stichting Sint-Maarten op te bestaan. De nieuwe stichting zal ‘Stichting Cultuurcluster Zaltbommel' heten en na de zomer operationeel zijn.

De afgelopen maanden zijn er gesprekken met de Protestante Gemeente Zaltbommel (PGZ) gevoerd over de overname van de Sint-Maartenskerk en het Anker. De overdracht van de Sint-Maartenskerk vindt dit najaar plaats. De overdracht van het Anker gebeurt na de verbouwing in of aan de Sint-Maartenskerk en als de PGZ verhuisd is. Het Geluidburo rekent de toekomstplannen door op akoestische gevolgen vanwege het monumentale orgel.

Na de zomer wordt gestart met een architectenselectie, die kunnen op basis van de uitgevoerde onderzoeken hun visie geven op de ontwikkeling van de kerk. Na de architectenkeuze wordt er een klankbordgroep/bouwteam geformeerd en mede op basis van de nu lopende onderzoeken de keuze tussen ontwikkelen in of bij de kerk verder voorbereid.

Tags

Sint-Maartenskerk