bird
maandag 18 januari | 20.01 uur

Nieuwe brug over de Waal voor verbreding A2

01-12-2020 09:25
uur
bruga2-2
• Rechts de huidige spoorbrug en links de Martinus Nijhoffbrug. (Foto: Rein van Willigen)

ZALTBOMMEL - Het Rijk en de regio zijn het eens geworden over maatregelen op en rond de A2 tussen Deil en Vught. Dat betekent onder andere dat er een nieuwe brug komt over de Waal.

Dat is eind november besloten tijdens het jaarlijkse Bestuurlijk Overleg MIRT (meerjarenprogramma infrastructuur, ruimte en transport) tussen minister Van Nieuwenhuizen en de regionale bestuurders.

2 x 4 rijstroken
Het plan is om de A2 te verbreden naar 2 x 4 rijstroken, een nieuwe brug aan te leggen over de Waal en over de Maas. Ook komt er een derde rijstrook op de parallelbaan van de A2 Ring 's-Hertogenbosch en komen er aanpassingen in knooppunt Deil.

Aanvullende maatregelen
Verder werken de regionale partijen aanvullende mobiliteitsmaatregelen uit om de bereikbaarheid van de regio de verbeteren en alternatieven voor de auto te bieden. Het gaat dan bijvoorbeeld om maatregelen op het vlak van werkgeversbenadering, fiets, smart mobility en regionaal openbaar vervoer.

De Brabantse regio heeft hiervoor 22,5 miljoen euro toegezegd. De Gelderse regio spant zich in om hetzelfde bedrag toe te kunnen zeggen.

A15
Het Rijk en de provincie Gelderland hebben verder afgesproken dat (als daar aanleiding voor is, op basis van de nieuwe verkeerscijfers 2021) ze met elkaar in gesprek gaan over de verkeersontwikkeling op de A15 tussen Deil en Valburg en de gevolgen voor doorstroming en verkeersveiligheid.

 

Tags

verbreding a2,brug over de waal,martinus nijhoffbrug

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2