bird
vrijdag 19 april | 10.17 uur

Nieuwbouw praktijkschool De Brug gestart

04-11-2020 12:25
uur
brug1-2
Foto: Bommelerwaardgids

ZALTBOMMEL – Pal naast het Gomarus en het nieuwe zwembad is deze maand de nieuwbouw gestart van De Brug, school voor Praktijkonderwijs.

Om stil te staan bij de eerste werkzaamheden voor de bouw hebben leerlingen vorige week een tijdscapsule ingegraven. Dat meldt de school op haar website.

Honderd leerlingen
Op dit moment is De Brug gevestigd aan de Wielkamp. Het gebouw is al lange tijd aan vervanging toe. De school heeft ruim honderd leerlingen, die een vorm van voortgezet onderwijs volgen waarbij ze worden voorbereid op een directe instroom op de arbeidsmarkt.

Attributen
De tijdscapsule die vrijdag is ingegraven bevat attributen die met de school en de leerlingen te maken hebben. Ieder praktijkvak; metaal- en houtbewerking, groen, verzorging en detail, is vertegenwoordigd in de tijdscapsule.

De leerlingen
“Maar op nummer één staan toch echt de leerlingen”, benadrukt de school op de website. “Leerlingen met talenten op het gebied van zang, dans, tekenen en schrijven zijn op verschillende creatieve manieren uitgebeeld en zijn op een USB-stick geplaatst. Ook zaken die op dit moment een grote rol spelen in het leven van de leerlingen zijn erin te vinden. Denk aan een mondkapje en een mobiele telefoon.”

Tags

praktijkschool de brug,de brug zaltbommel,nieuwbouw de brug