bird
vrijdag 29 maart | 01.13 uur

Nieuwaal is blij met de nieuwe rondweg

02-02-2021 10:20
uur
IMG-7171-Rondweg-Nieuwaal-3
• Vrachtverkeer hoeft nu niet meer door het dorp te rijden. Foto: PHTB

NIEUWAAL – De inwoners van het dorp Nieuwaal zijn blij met de nieuwe rondweg, die de naam ‘De Lange Morgen’ heeft gekregen. “Het is veel rustiger geworden in het dorp”, zegt voorzitter Peter van Empel van de Dorpsraad.

Dankzij de nieuwe weg hoeft vrachtverkeer niet meer door het dorp. Ook veel automobilisten maken gebruik van de nieuwe weg. “Af en toe rijdt er nog wel eens een vrachtwagen door het dorp, mogelijk ligt dat aan verouderde navigatie”, aldus Van Empel.

Positieve impuls
Volgens wethouder Gijs van Leeuwen heeft de leefbaarheid van het dorp een ‘positieve impuls’ gekregen. “De volgende stap is het aanpakken van de Jacob Ekelmansstraat”, kondigt hij aan.

Weilanden
Het tracé van de nieuwe rondweg loopt vanaf de kruising van de Jacob Ekelmansstraat naar de Hogeweg, door de weilanden richting de Beemstraat. Aan de oostkant van de weg ligt een grondwal met een landschappelijke inpassing van bomen en struiken.

Wandelpad
Het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB), de gemeente Zaltbommel en de Dorpsraad Nieuwaal hebben nauw overlegd over de invulling van het groen. Zo wenste de dorpsraad een wandelpad langs de rondweg en meer variatie in de soorten beplanting.

Faunapassage
Op verzoek van de werkgroep Kleine Marterachtigen Bommelerwaard is er ook een faunapassage onder weg aangelegd. Dat is een soort tunnel waar kleine dieren veilig kunnen oversteken.

Tags

rondweg nieuwaal,phtb