bird
woensdag 24 april | 08.01 uur

Nieuw Paviljoen Zandmeren opent pas in de zomer van 2022

20-07-2021 11:38
uur
Door: Marlou van Dijk
Dukdalf-3
• Jeroen van Doorn op het terras van restaurant Dukdalf (Foto: Dukdalf)

KERKDRIEL – Het Paviljoen aan het strand van De Zandmeren gaat pas volgend jaar open in plaats van deze zomer.

“We hebben in april 2021 een GO gekregen van de gemeente met de intentie om dit seizoen al te starten”, vertelt Jeroen van Doorn, initiatiefnemer van het Paviljoen De Zandmeren en eigenaar van restaurant Dukdalf in Kerkdriel. Jeroen heeft voor het Paviljoen bijna alles al in huis om te kunnen starten. De bar is klaar en de parasols en strandstoelen liggen al opgeslagen. “Maar als ik iets doe, wil ik het goed doen en alles echt goed geregeld hebben. Voor het Paviljoen waren we bezig met de laatste gesprekken met Rijkswaterstaat over de vergunning voor bouwen aan het water, maar dat ligt nu door de extreem hoge waterstanden in Nederland even stil. Goed nadenken over bouwen in waterrijk gebied is daardoor actueler dan ooit.” Het paviljoen komt op het strand direct aan het water. “Daar hebben we bijvoorbeeld ook met elektriciteit te maken. Het concept is zo ontwikkeld dat we het paviljoen in vierentwintig uur kunnen afbreken en weghalen.”

Hoog water
De hoge waterstand in de Maas en in de Zandmeren zorgt ook voor overlast bij Dukdalf. Afgelopen donderdag heeft Jeroen met een team van vijftien mensen zijn magazijn op de begane grond snel leeg gehaald en alles veilig opgeslagen. Op maandag 19 juli bevond het water zich al in het magazijn. Op de weg naar het restaurant toe stond een laag water van zo’n veertig centimeter. Het restaurant is nu tijdelijk gesloten en Jeroen hoopt zodra het water zakt snel weer open te kunnen gaan.

Teamspirit
"De coronaperiode was al een pittige tijd, maar gaf ook weer ruimte om nieuwe concepten te bedenken,” vertelt Jeroen. "Dukdalf zijn we tien jaar geleden met z'n drieën begonnen, nu werken we met tweeënvijftig mensen. We hebben een ontzettend leuk en stabiel team, dat ook in de coronaperiode de schouders eronder zette. Nu met het hoge water staan de mensen ook weer klaar om snel te helpen."

Tags

Paviljoen De Zandmeren,Kerkdriel,Ducdalf