bird
donderdag 25 april | 03.16 uur

Nieuw muziekfestival Klassiepop in Well

19-05-2023 12:02
uur
piano
Foto: Adobe Stock

WELL - 'Een muziekfestival waar de klassieke wereld samensmelt met de wereld van pop en rock', dat is Klassiepop volgens de organisatoren. Op 25 juni vindt de eerste editie van dit muziekfestival plaats in Well.

Klassiepop wordt georganiseerd door een aantal enthousiaste muzikanten uit de Bommelerwaard en leden van het conservatorium Tilburg. De gedachte erachter is om jong en oud, professionele- en amateurmuzikanten op een podium bij elkaar te brengen.

Buiten het vaste programma om zal er een open podium zijn waar iedereen zijn kans krijgt om zijn of haar kunsten te tonen. Klassiepop wordt gehouden bij het Wellse Veerhuis, Wellsedijk 29 in Well en begint om 10:00 uur.

Subsidie
Overigens is de gemeente Maasdriel één van de sponsors van het evenement. Dit komt omdat de initiatiefnemers van het muziekfestival een subsidie hebben aangevraagd via de zogeheten GIDI-regeling, ook wel 'Goed idee, doe er iets mee'. "Met deze subsidieregeling willen we initiatieven stimuleren die de kwaliteit van wonen en leven in onze gemeente versterken. Deze subsidie kan aangevraagd worden door inwoners, verenigingen en stichtingen." 

De gemeente heeft een eenmalige financiële bijdrage vanuit de GIDI-regeling toegekend aan het muziekfestival Klassiepop in Well met als reden dat het festival voor iedereen toegankelijk is en het de sociale samenhang tussen de inwoners versterkt. "Daarnaast is het een nieuw initiatief waarvan we hopen dat het een jaarlijks terugkerend festival wordt", aldus Maasdriel.

Meer informatie is te vinden op www.klassiepop.nl.

Tags

Klassiepop,Well