bird
dinsdag 19 maart | 07.29 uur

Nieuw evenement in Zaltbommel: Bommels Bont

14-06-2021 13:15
uur
bommelsbont
• StreetArt van kunstenares Truus Brands in de binnenstad. (foto: aangeleverd)

ZALTBOMMEL – In de binnenstad van Zaltbommel wordt in het eerste weekend van juli een gloednieuw evenement gehouden: Bommels Bont. Een weekend vol kleur, kunst, cultuur en creativiteit.

Het evenement start op vrijdag 2 juli met ‘Genieten van Bommels Bont’. Dan is er ’s avonds een wandeling door de binnenstad waarbij de deelnemers bij verschillende horecagelegenheden worden ontvangen met een kunstig hapje. Aanmelden hiervoor is verplicht en kan via: info@bsfz.nl

Straatartiesten
Op zaterdag 3 en zondag 4 juli is de stad een mix van kleur, kunst, creativiteit, cultuur en talent. Jongeren van 12 tot 18 jaar kunnen meedoen aan een graffiti workshop (aanmelden via: bommelerwaardbeweegt.nl), er is een sneltekenaar, er zijn straatartiesten, er is muziek en ook artiesten met de pet zijn welkom.

Verder is er een speciale gootspokenroute en kunnen kinderen in het MuseumAtelier hun eigen gootspook kleien (aanmelden via bommelerwaardbeweegt.nl).

Kunstrondje
Op zondag 4 juli is het koopzondag en vindt het Kunstrondje plaats.

Stoep en etalage
BeleefZaltbommel.nl en het Binnenstadsfonds roepen inwoners en ondernemers op om hun stoep en etalage een ‘Bommels Bont’ uitstraling te geven vol kleur en creativiteit. Kinderen van verschillende scholen en buitenschoolse opvang werken momenteel aan een project waarin ze een mobiel tuintje maken in een gepimpte winkelwagen.

Elliz in Comany werkt aan ‘lantaarnspoken’ en cliënten van dagcentrum De Harmonika werken aan een Bommels Bont Bank. Al deze kleurrijke creatieve objecten zijn het hele weekend in de binnenstad te bewonderen.

Tags

bommels bont,beleef zaltbommel,binnenstadsfonds