bird
donderdag 28 maart | 19.59 uur

Natte Bevrijdingsdag in Zaltbommel

05-05-2023 16:45
uur
bevrijdingsdag_tour de waal 2023_foto levin den boer
In de uiterwaarden was een militair tentenkamp opgeslagen. (Foto: Levin den Boer)

ZALTBOMMEL - De meestal zo vrolijke Tour de Waal op Bevrijdingsdag is dit jaar behoorlijk in het water gevallen. Rond de middag begon het te plenzen en dat hield pas aan het eind van de dag weer op.

In Zaltbommel was in de uiterwaarden een tentenkamp opgeslagen en in de Waterstraat stond een markt opgesteld. De kramen waren rond drie uur 's middags allemaal al leeg.

(tekst gaat verder onder deze foto van Levin den Boer)

Waalkade
De bezoekers die de regen trotseerden konden wel genieten van veel militaire voertuigen, die vanuit Poederoijen naar de Waalkade waren komen rijden.

(tekst gaat verder onder deze foto van Levin den Boer)

In de uiterwaarden stonden ook de bekende houten letters Vrijheid die bezoekers konden verfen. Rond de honderd kinderen hebben daar toen het nog droog was gebruik van gemaakt. Door de regen spoelde de kleur van de nog natte verf grotendeels weg. Pas toen het zaterdag weer droger werd kwamen de kleurige creaties weer te voorschijn, in vele tinten lichter dan ze er op aangebracht waren.

Broodjesdropping
De traditionele broodjesdropping en het parachutespringen gingen niet door, omdat het op dat tijdstip aan het onweren was. 

Ook op de Waalkade staat momenteel de fototentoonstelling 'Open je ogen voor mensenhandel'.

BWG TV was vrijdag ook in de stad en maakte er een mooie reportage, die na het weekend op deze site zal verschijnen.

Tags

tour de waal,bevrijdingsdag zaltbommel