bird
dinsdag 16 april | 13.01 uur

Muurschildering in Slingerbos opgefrist: 'De fantasie moet in leven blijven'

13-10-2021 09:56
uur
Door: Martin van Hemert
081021_muurschildering rossum slingerbos tekenschool 1-1
• De leerlingen van tekenschool Bommelerwaard leven zich uit op de muurschildering. Foto: Tekenschool Bommelerwaard

ROSSUM - De fantasierijke muurschildering in de speeltuin bij het Slingerbos in Rossum wordt grondig opgefrist. En dat is na negen jaar geen overbodige luxe.

Een kasteel, een tekst uit een sprookje, een draak, een prinses; werkelijk alle mogelijke kinderfantasieën komen tot leven op de muur bij de speeltuin in het Slingerbos. Het initiatief voor de muurschildering kwam negen jaar geleden van Cathalijne van Gent. Zij was destijds met tekenschool Bommelerwaard gestart, die op dat moment nog maar zo'n tien leerlingen telde.

Sprookje
De met graffiti bekladde muur verdiende een opknapbeurt en in samenwerking met de gemeente Maasdriel werd er door de leerlingen van de tekenschool een sprookjesachtig tafereel op de muur vastgelegd. "En Elze Frie heeft het sprookje geschreven. Dat gaat over een kasteel en vroeger heeft er hier ook een echt kasteel gestaan. Het verhaal is deels echt en een beetje fantasie. Om het hier voor kinderen leuk te maken en de fantasie te prikkelen. "

Energie
Toen Van Gent vorig jaar zag dat de schildering zijn beste tijd had gehad, begon het weer te kriebelen. Wederom nam ze contact op met de gemeente, die de kosten van de verf voor haar rekening nam. In september zijn de schilderwerkzaamheden gestart maar omdat Tekenschool Bommelerwaard inmiddels is gegroeid tot zestig leerlingen in de leeftijdsgroepen van zes tot en met achttien jaar, is het dit keer een groot karwei om alle leerlingen te laten bijdragen aan het opfrissen én uitbreiden van de muurschildering.

"Het is echt een hele organisatie. Een heftige klus - het kost veel energie - maar het is het is ontzettend leuk om te doen. De hele maand september zijn we al bezig geweest en nu is het als het goed is de laatste week. Voor de kinderen is er koek en limonade en dat is gewoon heel gezellig. De kinderen van de tekenschool vinden het fantastisch om op zo'n grote muur te schilderen. En voor mij persoonlijk is het nooit 'af', maar ik kijk dan ook vaak te kritisch. Het is belangrijk om het hier wat mooier te maken. Het is hier altijd zó grijs en saai, dus de fantasie moet in leven blijven."

Tags

Slingerbos,Cathalijne van Gent,muurschildering,Tekenschool Bommelerwaard