bird
vrijdag 29 maart | 09.03 uur

Monica Scholtes wint Emmy Leadership Award

01-10-2021 10:31
uur
Uitreiking Emmy Leadership Award-1
• Emmy de Vrieze (l) overhandigde de prijs aan directeur Monica Scholtes van De Toermalijn. (foto: aangeleverd)

ZALTBOMMEL – Directeur Monica Scholtes van SBO De Toermalijn heeft de Emmy Leadership Award 2021 gewonnen.

Zij ontving de prijs voor ‘meest inspirerende leider van het jaar’ onder luid gejuich van alle leerlingen uit handen van de Zaltbommelse leiderschapscoach Emmy de Vrieze.

Een grote verrassing voor Scholtes, die zich erg vereerd voelt, maar ook meteen duidelijk maakt dat het niet om haar draait. “We hebben hier op school een geweldige club kinderen en een fantastisch team. Ik stuur ze aan, maar zij doen het werk.”

Inzendingen
De oproep van Emmy de Vrieze Leiderschapsontwikkeling om inspirerende leiders uit eigen omgeving aan te dragen voor deze nieuwe prijs leverde enthousiaste reacties op. De inzendingen waren erg divers, maar hadden gemeen dat genomineerden door hun leiderschap anderen motiveren. Dat was ook voor Jacomien Steennis de reden om de naam van Monica Scholtes in te sturen. Zij zag als betrokken ouder na de komst van directeur Scholtes naar De Toermalijn veel positieve veranderingen op de school van haar zoon. “Monica houdt van aanpakken en is ambitieus. Al snel zagen we veel veranderen op de Toermalijn. Haar kracht ligt in het ruimte geven aan anderen. Als directeur geeft ze veel vertrouwen aan haar team en laat ze doen waar ze goed in zijn. Ze denkt in mogelijkheden, kijkt altijd wat kan er wel. En boven alles heeft ze hart voor haar leerlingen.” 

Applaus
En dat was vandaag erg duidelijk uit de enthousiaste reacties van de kinderen. Of zoals één leerling het kort samengevat omschreef, “ze is de beste directeur van de wereld”. Na het enorme applaus, de award, bloemen en een bon voor een teamworkshop, volgde ook nog taart en een grote bos bloemen van haar eigen team, dat ontzettend blij is met haar als leidinggevende.

Jaarlijks
Inspirerende leiders in het spotlicht zetten, dat is precies wat Emmy de Vrieze wil bereiken met deze nieuwe jaarlijkse award, die is geïnspireerd op de Amerikaanse Emmy Awards die onlangs zijn uitgereikt. “Ik vind het belangrijk dat er meer waardering komt voor leiders die niet zichzelf maar hun team vooropstellen. Die anderen motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Monica Scholtes is daarom een zeer terechte eerste winnaar en ik wens meer teams zo’n leidinggevende toe. Misschien zorgt deze award in de toekomst voor meer inspirerende leiders. We zullen het volgend jaar zien.”

 

Tags

monica scholtes,emmy leadership award,emmy de vrieze