bird
vrijdag 19 april | 17.16 uur

Mogelijk ook flexwoningen in Brakel

03-11-2020 15:55
uur
Door: Britta Alink
verhuizenn-2
Foto: Adobe Stock

ZALTBOMMEL – Gemeente Zaltbommel onderzoekt of er 24 flexwoningen gebouwd kunnen worden op grond aan de Liesveldsesteeg in Brakel.

Zaltbommel doet, op verzoek van de gemeenteraad, onderzoek naar de mogelijkheden voor het bouwen van flexibele woningen. Flexwoningen zijn bedoeld voor mensen die snel een huis nodig hebben. Ze kunnen er tijdelijk terecht, bijvoorbeeld maximaal twee jaar.

1 of 2-persoons huishoudens
De huizen zijn bedoeld voor 1 of 2-persoons huishoudens. Ze kunnen in korte tijd gebouwd worden. “Maar wel duurzaam”, benadrukt wethouder Gijs van Leeuwen. “Wij gaan er vanuit dat de nieuwe woningen langer dan tien jaar kunnen blijven staan.”

Woningnood
Flexwoningen zijn volgen de gemeente Zaltbommel een oplossing voor de woningnood onder met name jongeren, starters en spoedzoekers.

Spellewaard-West
Woonlinie heeft plannen voor de bouw van vijftig flexwoningen in de Spellewaard-West, daarvan zijn er dertig voor verhuur aan reguliere doelgroepen en twintig voor verhuur aan bijzondere doelgroepen. Het streven is om rond 2022 de woningen op te leveren.

Bruchem
Woonstichting De Kernen en de gemeente hebben daarnaast onderzocht of er flexwoningen in Bruchem zouden kunnen komen, op de locatie Mottekasteel achter de Dorpsstraat en de Molenstraat. In september bleek dat vanwege archeologische waarden en vondsten op deze locatie geen versnelde bouw mogelijk is.

Liesveldseweg
Daarom zijn gemeente en De Kernen op zoek gegaan naar een alternatieve locatie. De gemeente is bereid om voor een periode van 15 jaar in Brakel een stuk grond aan de Liesveldseweg (naast nummer 3) beschikbaar te stellen voor de bouw van 24 flexwoningen. Die zouden er in het najaar van 2021 kunnen staan.

Tags

flexwoningen zaltbommel,flexwonen zalltbommel