bird
vrijdag 19 april | 12.50 uur

Minister Adriaansens komt bij Brandwijk op bezoek

25-11-2022 08:27
uur
mickeyadriaansens
De minister krijgt een adoptieboom van 'Justdiggit' cadeau ter ere van het 40-jarig jubileum van Brandwijk. (Foto: Rijksoverheid/Olivier Middendorp)

ZALTBOMMEL – Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat brengt maandag 28 november een bezoek aan Brandwijk Themapakketten en Promo.nl in Zaltbommel.

De VVD-minister neemt tijdens het bezoek de eerste van tweeduizend bomen in ontvangst, die door de organisatie ‘Justdiggit’ zijn teruggebracht in het hart van Afrika. Het is de start van een actie van ondernemers Dick en Pieta Brandwijk, die de bomen adopteert ter van het veertigjarig jubileum van hun bedrijf.

Verantwoord ondernemen
Dick en Pieta hebben de afgelopen decennia hun bedrijfsgroei gecombineerd met verantwoord ondernemen. Dat resulteerde onder andere in een milieuvriendelijk en energiezuinig bedrijfspand, diverse nationale en internationale certificaten en koploper zijn in duurzaamheid binnen hun branche. In 2022 wonnen zij de Award PromZ Promotional Product of the Year in de categorie duurzaam met een zelf ontwikkelde rugzak van gerecyceld papier.

CO2 reductie
Het jubileum staat voor het ondernemerspaar in het teken van het stimuleren van het besef verantwoord om te gaan met de planeet. “Al onze klanten en partners krijgen een boom”, licht Dick Brandwijk toe. “Op deze wijze willen wij hen bedanken voor onze duurzame relatie en met elkaar een bijdrage leveren aan CO2 reductie, vergroening en het tegengaan van opwarming van de aarde.” Alle eigenaren van een boom van het internationale project Justdiggit kunnen de groei van hun boom digitaal volgen en de positieve effecten waarnemen die dat heeft voor de planeet.

Kerstpakketten
Dick Brandwijk en Pieta Schijff openden in 1982 een kaas- en delicatessenzaak in Den Bosch. Vijf jaar laten maakten ze de overstap naar kerstpakketten met een kleine showroom aan huis. In 1995 openden ze een showroom in Gameren en in 2006 werd het bedrijf uitgebreid met Promo.nl vanwege de toenemende vraag naar gepersonaliseerde promotie artikelen. Brandwijk opende vervolgens een milieuvriendelijk en energiezuinig nieuw bedrijfspand op bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel. Hier schitteren ruim zesduizend artikelen in verschillende thematisch ingerichte showrooms.

www.justdiggit.org

 

Tags

micky adriaansens,dick brandwijk,brandwijk kerstpakketten