bird
zaterdag 18 mei | 21.08 uur

Mijlpaal voor Kringloop De Spullewaard: één miljoen euro aan goede doelen gegeven

04-11-2022 14:13
uur
Door: Martin van Hemert
041122_Kringloopmagazine
Zaterdag presenteert de Spullewaard dit magazine. Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL - Kringloop de Spullewaard in Zaltbommel heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Het gaf sinds de oprichting in 2004 een bedrag van één miljoen euro uit aan goede doelen, zowel in de eigen regio als daarbuiten.

Dat nieuws brengt het magazine Winkel van Waarde, dat de Spullewaard zaterdagmiddag 5 november officieel presenteert. De laatste jaren slaagt de Bommelse kringloopwinkel erin om maar liefst 100.000 euro per jaar aan goede doelen te doneren. Ook dit jaar lijkt dit voornemen te slagen.

Boemeltjes
De presentatie van het magazine vindt plaats tijdens een gezellige bijeenkomst in de aula van Pand 9. Op het programma staat onder meer een optreden van de Boemeltjes, de Jostiband van Rivierenland. Ook zal tijdens dit evenement in de aula van Pand 9 de top-tien bekend worden gemaakt de Kleine Clubactie.

Deze tien goede doelen krijgen dan elk een cheque van 1000 euro overhandigd. Verder zal zaterdag het kunstwerk te bewonderen zijn dat door bezoekers van de kringloopwinkel onder leiding van kunstenares Leontien Vossen is gemaakt van afval. 

Donatie
Kringloopwinkel De Spullewaard begon in 2003 in een pand aan de Kloosterstraat in de oude binnenstad van Zaltbommel. Een jaar later verhuisde de winkel naar de Kerkstraat en weer een jaar later naar een leegstaande kas aan de Spellewaardsestraat.

In 2014 verhuisde de winkel naar het voormalige Cambium, dat de naam Pand 9 kreeg, waar oude klas- en praktijklokalen werden ingericht als winkel. Op de website van De Spullewaard (www.spullewaard.nl) staat hoe goede doelen in aanmerking kunnen komen voor een donatie.

Tags

Kringloop De Spullewaard,kringloop,Winkel van Waarde