bird
donderdag 25 april | 02.36 uur

Michiel Nijstad (Fotolux): 'Maatwerk op elk vlak van fotografie’

20-07-2021 11:47
uur
Door: Britta Alink
fotolux-3
• Michiel Nijstad met op de achtergrond zijn bedrijfspand. (Foto: Koen Vandenput)

ZALTBOMMEL - Michiel Nijstad (40) heeft Fotolux van zijn ouders Arend en Ella overgenomen en in een nieuw jasje gestoken. De zaak blijft gewoon bestaan, maar wel een beetje anders dan Zaltbommel de afgelopen zestig jaar gewend was. 

De verandering is aan de buitenkant van het pand al te zien. Het adres van de winkel was Gamerschestraat 20-18, maar is sinds begin dit jaar alleen nog Gamerschestraat 18. De grote etalage is er niet meer, de entree zit op een andere plek, het logo, de website en de gehele huisstijl zijn helemaal vernieuwd.

Op afspraak
Een andere grote verandering is dat Fotolux voortaan alleen nog maar op afspraak werkt. Dat is wennen voor de vaste klanten, die al die jaren graag zomaar even naar binnen liepen. "Maar ik merk nu al dat mensen het toch prettig vinden", vertelt Michiel. "Want als ik nu een klant aan het helpen ben, word ik tussendoor niet meer gestoord. Mijn telefoon staat uit, de deur is dicht. Ik ben volledig met die ene klant aan het werk." 

Pasfoto’s
Afspraken maken geldt niet alleen voor de aanschaf van een nieuwe camera, maar ook bijvoorbeeld voor pasfoto's. Voor dat laatste kunnen mensen terecht op dinsdag en donderdag als ze zelf online een afspraak hebben ingepland. "In het begin waren mensen hier een beetje sceptisch over", vertelt Michiel. "Maar ook hierbij heb ik gemerkt dat mensen het fijn vinden. Als ze bij mij komen voor een pasfoto, heb ik dankzij de gemaakte afspraak, ook echt de tijd voor ze."

Verbouwd
Het monumentale pand op nummer 18 is de afgelopen maanden flink verbouwd. Muren zijn gestript of zelfs gesloopt, wanden gestuct, nieuwe vloeren geplaatst. Via de hal komen klanten eerst binnen in het kantoor en de ontvangstruimte van Fotolux, een ruimte met een prachtig hoog plafond. 

High-end camera’s
Michiel heeft nog altijd een mooi assortiment aan high-end camera’s, flitsers en objectieven mooi uitgestald in een nieuwe vitrine. De accessoires hangen niet meer in het zicht zoals in de oude winkelopstelling, maar liggen netjes op voorraad in lades. 

Studio en workshops
In het middengedeelte van het pand bevindt zich de studio. "Dit is precies dezelfde plek als waar hij vroeger was", wijst Michiel aan. Achter de studio is ook flink verbouwd en nu een ruime workshopplek ingericht, voor workshop groepen en het maandelijkse Fotolux foto-café. Michiel geeft al langer workshops fotografie. “Hier krijg ik enorm veel energie van", zegt hij. 

Reportages
Daarnaast blijft hij natuurlijk bruidsreportages, persoonlijke fotoshoots en bedrijfsfotografie doen. Michiel heeft zich de laatste jaren zich steeds meer gespecialiseerd op het vlak van bedrijfsfotografie. “De uitdaging ligt er voor mij in om maatwerk te leveren voor elke klant en specifieke situatie. Want fotografie blijft voor mij de basis.”

 

 

Tags

michiel nijstad,fotolux