bird
vrijdag 19 april | 10.13 uur

Michael en Suzanne willen Halosta weer laten bruisen: 'We dachten meteen: 'Dit is het''

17-09-2021 18:18
uur
Door: Martin van Hemert
170921_Halosta2-1
• Suzanne en Michael Vos hopen Halosta nieuw leven in te blazen. Foto: Tido Mureddu

AALST - Vanaf vrijdag 1 oktober beschikt Halosta in Aalst over een nieuwe eigenaar. Michael Vos en zijn vrouw Suzanne willen van het café/cafetaria weer het Aalsterse icoon van weleer maken. 

“We zeggen heel eerlijk; het wordt nooit meer zoals het was, want André staat daar niet meer achter de bar en die komt daar ook niet meer terug. En dat is al erg genoeg.”

Michael en Suzanne Vos uit Hank weten het inmiddels als geen ander; voor de inwoners van Aalst en de wijde omtrek is Halosta sinds 1967 een begrip. De snackbar en de kroeg - die bevlogen wordt gerund door André van Zanten – groeien uit tot dé trekpleister van Aalst. Groot is in het dorp dan ook het verdriet wanneer Van Zanten op Eerste Kerstdag 2020 overlijdt aan de gevolgen van corona. Door middel van een bloemenzee, tal van steunbetuigingen én een erehaag wordt de kroegbaas een laatste eer bewezen. Met het overlijden van Van Zanten gaat ook diens levenswerk – het familiebedrijf Halosta – een ongewisse toekomst tegemoet.

Doodgebloed
Het zou tot eind maart 2021 duren voordat de nieuwe eigenaar zich meldt. Ashwin Swart uit Rijswijk besluit de stoute schoenen aan te trekken en Halosta over te nemen. Tot dusver kwam de overname echter niet verder dan de heropening van de snackbar en de mogelijkheid tot het houden van privéfeestjes in het cafégedeelte. “Ashwin is een hele fijne gozer. Hij wilde er ook wel meer tijd in steken, maar had het al druk met allerlei andere dingen. Daardoor is het een beetje doodgebloed en dat is gewoon zonde”, legt Michael Vos uit. Hij wordt samen met zijn vrouw Suzanne de nieuwe eigenaar van Halosta en heeft dat mede te danken aan Swart, voor wie hij al lange tijd werkt.

Gezelligheid
En ondanks het feit dat Michael eerder nog nooit bij Halosta geweest is, bleek het direct een schot in de roos: “Toen ik hier voor het eerst binnenkwam kreeg ik meteen het gevoel; dit is het. Dit is gewoon dé plek van Aalst. En dat wordt het ook weer. Dat is niet om arrogant te zijn, maar je merkt het nu al: de mensen zijn nieuwsgierig en willen graag een praatje met je maken." "We willen graag proberen om hier de gezelligheid terug te krijgen en Halosta weer nieuw leven in te blazen”, vult Suzanne aan.



Het echtpaar - dat voornemens is het al bestaande vaste personeel te behouden - wil op 1 oktober de snackbar openen, met daarbij ook een win-actie. Op zaterdag 9 oktober zal de kroeg voor het eerst sinds bijna een jaar weer open zijn voor bezoekers. Over dat gedeelte zal één van de vaste medewerksters zich gaan ontfermen. Het is de planning om de kroeg alleen op vrijdag en zaterdag te openen, maar op termijn willen de twee zelf in het bovengedeelte gaan wonen.

"En dan is het ook makkelijker om ook doordeweeks de kroeg open te gooien, maar dat gebeurt het eerste jaar nog niet", aldus Michael, die mededeelt dat hij en zijn vrouw inmiddels ook de goedkeuring van André's vrouw, Go van Zanten - de Putter, hebben ontvangen. "Ze gunt het ons, mede omdat we kennissen van Ashwin zijn. En we hebben ook gevraagd of we een portret van André in de kroeg mogen hangen. Dat vond ze hartstikke mooi. Dan is hij er toch altijd nog een beetje bij."

Martin van Hemert

Tags

Halosta,Aalst,Michael Vos,Suzanne Vos