bird
vrijdag 27 januari | 15.20 uur

Mellanie breidt orchideeënwebshop uit met echte winkel

02-12-2022 09:24
uur
mellanievanwijk
Mellanie tussen de orchideeën van kwekerij VW Orchids in Nieuwaal. (foto: Koen Vandenput/Bommelerwaardgids)

NIEUWAAL - Mellanie van Wijk-Trum breidt deze week de orchideeënwebshop Papicco uit met een echte winkel. Zaterdag 3 december van 9:00 tot 12:00 uur is de openingsdag.

Toen de uit Hedel afkomstige Mellanie (26) haar man Rico van Wijk ontmoette rolde ze al snel de orchideeënwereld in. Haar schoonouders Kees en Jacqueline runnen immers al jaren de kwekerij VW Orchids aan de Hogeweg in Nieuwaal. "In het begin zei ik tegen Rico dat ik nooit in de bloemen zou gaan werken", lacht Mellanie. Maar inmiddels weet ze precies hoe het kweken van de orchideeën in de kassen werkt. "Je ziet hier het hele proces", vertelt ze in de kas. "Van klein stekkie tot eindproduct."

Verschillende vormen
De webshop 'Papicco' is een paar jaar geleden opgezet door een collega-tuinder in Nieuwaal. Maar toen Mellanie de webshop over kon nemen, greep ze die kans met beide handen aan. Een eigen winkelruimte maakt haar bedrijf compleet. "Het is leuk om daar te kunnen laten zien wat ik allemaal aanbied", vertelt ze. "We verkopen prachtige orchideeën, niet alleen de traditionele bloemen die rechtop staan, maar vooral ook de orchideeën in vormen, zoals de 'Umbrella', de 'Cascade' en het 'Spiegeltje'." Die zien er allemaal net iets speelser uit, waardoor de pracht van de bloemen nog beter tot zijn recht komt.

Deze maand is er een extra speciale orchidee te koop: er zitten kerstlichtjes in. 

Watergeefsysteem
Alle planten die via de webshop worden verkocht, zijn voorzien van het speciale watergeefsysteem. Dat hoef je maar een keer in de veertien dagen met water te vullen. Orchideeën zijn makkelijk in de verzorging en met dit systeem blijven ze er minstens twaalf weken en vaak langer prachtig uitzien.

Accessoires
Naast de ruime keus aan orchideeën heeft Mellanie in haar winkel een leuk assortiment accessoires, die zich pal naast de ingang van VW Orchids bevindt. De winkel is elke vrijdag geopend van 9:00 tot 16:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur. De rest van de week werkt Mellanie gewoon mee in het bedrijf van haar schoonouders en besteedt ze veel tijd aan haar drie zoontjes van 3 jaar, 2 jaar en 8 weken.

Winkelen in de webshop kan natuurlijk op elk gewenst moment. "Ik hoop dat de winkel er aan bijdraagt dat de orchidee meer bekendheid krijgt", vertelt ze. "En dat nog meer mensen ontdekken hoe mooi deze plant eigenlijk is."

www.papicco.nl

 

Tags

mellanie van wijk,papicco,orchidee nieuwaal