bird
vrijdag 19 april | 12.40 uur

Meer schaduw op het Parkeiland

05-03-2021 09:25
uur
waluwe
• Er komen zeventig bomen op het Parkeiland. (foto: Bommelerwaardgids)

ZALTBOMMEL – Gemeente Zaltbommel start maandag 8 maart met de aanplant van zeventig bomen op het Parkeiland in De Waluwe.

Wijkraad De Waluwe nam het initiatief en maakte samen met wijkbewoner Paul Golembiewski van Studio Linksboven een mooi plan. Dat voorziet in een variatie aan bomen zoals plataan, beuk, krentenboom en sierkers.

Extra zitjes
Naast de bomen komen er ook extra zitjes op het eiland; standaard bankjes en een loungeset. Een aantal bomen bestaat uit een stalen constructie met sierplanten als begroeiing..

Behoefte
Het plan voorziet in een behoefte van spelende kinderen en (groot)ouders. Ruim twee jaar geleden ontving toenmalig waarnemend Burgemeester Peter Rehwinkel een kaart van twee kinderen uit De Waluwe. Zij wilden graag meer bankjes en houten parasols.

Plan
Dat was het moment voor Wijkraad de Waluwe om na te denken over de mogelijkheden. Samen met gebiedsregisseur Jos Meerssman gingen zij aan de slag en maakten eigen plan. Hierbij schakelden zij de hulp in van een professioneel ontwerpbureau

Speeltoestellen
“Aan de speeltoestellen verandert niets, maar alles daaromheen gaat er best anders uitzien”, vertelt Dianne Dekker, voorzitster van de Wijkraad. “We zijn blij dat gebiedsgericht werken van de gemeente ons de mogelijkheid geeft zelf een plan te ontwerpen”.

Kernbudget
De financiering van dit plan is mogelijk dankzij het kernenbudget dat de gemeente Zaltbommel kent. Voor elke kern in de gemeente is een inwonersafhankelijk budget beschikbaar voor leuke bovenwijkse initiatieven. 

Notenboom
Toen de gemeente het plan toetste bleek dat de grote notenboom op het eiland niet levensvatbaar was. 

Slechte groei, zichtbare taksterfte en de slechte vorming van de wortels waren aanleiding om de boom te rooien. Overigens laten zij de boom niet helemaal verloren gaan. De stam vindt in delen een nieuwe plaats op het eiland. Zowel om te spelen als zitgelegenheid.

 

 

Tags

parkeiland zaltbommel,waluwe