bird
zondag 24 september | 01.11 uur

Meer geld om hoge energierekening te betalen

16-09-2022 14:55
uur
Door: Martin van Hemert
geld kopie-2
Foto: Adobe Stock

BOMMELERWAARD - De eenmalige energietoeslag wordt verhoogd met 500 euro. Dat bedrag komt bovenop de 800 euro die huishoudens mogelijk al eerder hebben ontvangen.

Aanleiding voor het verhogen van de energietoeslag zijn de fors gestegen energieprijzen. Vrijwel iedereen in Nederland krijgt daardoor te maken met een hoge energierekening. Vooral huishoudens met lage inkomens worden hierdoor hard geraakt.

Budget
Het kabinet stelde eerder al budget beschikbaar voor een eenmalige tegemoetkoming van 800 euro per huishouden dat een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum heeft. Een aanzienlijk deel daarvan is in de Bommelerwaard inmiddels uitgekeerd. In de gemeente Zaltbommel zijn er bijna 700 aanvragen gedaan, waarvan de toeslag aan ruim 600 huishoudens is toegekend.

In Maasdriel zijn er 600 aanvragen gedaan, waarvan er om en nabij de 500 zijn uitbetaald. Na de verhoging gaat het dus om een totaalbedrag van 1300 euro. “We hopen op deze manier de mensen die enorm in de knel komen te kunnen helpen”, licht wethouder Anita Sørensen toe.

Automatisch
Wie in aanmerking komt voor de extra 500 euro kan dat bedrag binnen afzienbare tijd automatisch op zijn of haar bankrekening verwachten. Zij hoeven dus geen nieuwe aanvraag in te dienen.
Iedereen die onterecht nog geen energietoeslag heeft aangevraagd, kan dat nog doen tot 31 december van dit jaar. De makkelijkste manier om dat te doen is via onderstaande website. 

www.gezondverzekerd.nl

Tags

energietoeslag