bird
vrijdag 26 april | 01.11 uur

Meepraten over herinrichting De Haar

29-04-2021 16:10
uur
dehaar4-1
• Het winkelcentrum en de verkeerssituatie worden opnieuw ingericht. (Foto: Bommelerwaardgids)

AMMERZODEN – Inwoners van Ammerzoden en Wordragen kunnen hun wensen en ideeën aangever over de toekomstige herinrichting van winkelcentrum De Haar.

Het winkelgebied en de verkeerssituatie worden opnieuw ingericht. “Samen met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen uit de samenleving geven we De Haar een impuls, zodat het nog mooier en levendiger wordt”, aldus wethouder Erik van Hoften.

Voorbereidingen
Begin dit jaar is een projectteam gestart met de eerste voorbereidingen. MTD Landschapsarchitecten is geselecteerd om een ontwerp te maken. Er zijn diverse gesprekken geweest met betrokkenen en er is een klankbordgroep samengesteld.

Klankbordgroep
De klankbordgroep bestaat uit een vertegenwoordiging van inwoners en ondernemers: Dorpsraad Ammerzoden-Wordragen, Ondernemersvereniging De Haar, Vereniging van Eigenaren van het appartementencomplex, Woningstichting De Kernen en Stichting Promotie Ammerzoden Dorp (PAD).

Ansichtkaart
Deze week hebben alle inwoners van Ammerzoden en Wordragen een ansichtkaart in de brievenbus ontvangen waarop zij hun ideeën en wensen kunnen aangeven.

Varianten
Op basis van alle opgehaalde informatie ontwerpt MTD Landschapsarchitecten een aantal varianten voor de nieuwe inrichting van De Haar. De gemeente verwacht deze varianten deze zomer te bespreken met de klankbordgroep en vervolgens voor te leggen aan inwoners en andere betrokkenen. De gemeente kiest vervolgens samen met de betrokkenen de beste variant.

In het najaar van 2021 wordt de voorkeursvariant verder uitgewerkt. De verwachting is op dit moment dat de werkzaamheden in het tweede kwartaal van 2022 kunnen starten.

Meer informatie staat op: www.maasdriel.nl

Tags

de haar,winkelcentrum ammerzoden