bird
vrijdag 29 maart | 07.24 uur

Meebouwen aan Spooktocht Kerkdriel

08-10-2021 10:58
uur
halloween-3
• De organisatie hoopt dit jaar op duizend deelnemers. (foto: Adobe Stock)

KERKDRIEL – Inwoners van Kerkdriel kunnen ook dit jaar meebouwen aan ‘scarezones’ voor de Spooktocht op zaterdag 30 oktober. Op die dag verandert Kerkdriel weer in een spookdorp vol komisch-enge narigheid op tientallen angstaanjagend-leuke plekken.

Voor de eerste twee edities in 2018 en 2019 bouwden de organisatoren van Spooktocht Kerkdriel alles zelf. Een prachtige klus, maar wel enorm veel werk voor een beperkt groepje vrijwilligers. Toen vorig jaar door corona alles anders en onzeker was, kwamen ze op een bijzonder idee: mensen zoeken die individueel of in een groepje hun eigen tuin, brandgang of pleintje willen ombouwen tot ‘scarezone’. Dat sprak erg aan, tientallen dorpsbewoners meldden zich bij de organisatie. Het resultaat was een unieke wandeltocht van een uur langs dertig prachtig angstaanjagende locaties. Het evenement trok vorig jaar maar liefst achthonderd bezoekers.

Duizend bezoekers
Dit jaar streeft de organisatie naar veertig, misschien wel vijftig ‘scarezones’ en naar duizend bezoekers.

Aanmelden voor het bouwen van een scarezone kan tot 23 oktober via deze link: https://forms.gle/HA5qDhbyPerAEhVA8

Route
De organisatie verbindt alle locaties tot een mooie wandel/fietstocht door het hele dorp. De deelnemers kunnen de route downloaden van de Facebookpagina van Spooktocht Kerkdriel of een geprinte versie ophalen bij Bakkerij van Leeuwen aan de Venuslaan 1. Individuen die zich willen aanmelden als spookfiguur zijn ook welkom.

Iets extra's
Spooktocht Kerkdriel is voor alle leeftijden. Per ‘scarezone’ geeft de organisatie aan hoe eng die ongeveer is, zodat ouders/begeleiders van kinderen daar rekening mee kunnen houden. Ook zorgen de organisatoren in het dorp voor drie bijzondere plekken waar deelnemers iets extra’s kunnen beleven.

De tocht begint zaterdag 30 oktober om 18:00 uur.

Meer informatie: spooktochtkerkdriel@gmail.com

 

 

Tags

spooktocht kerkdriel,halloween kerkdriel