bird
maandag 04 december | 01.50 uur

Mathieu van der Poel ontbreekt op NK Veldrijden in Zaltbommel

23-11-2022 09:10
uur
Door: Martin van Hemert
veldrijden
Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL - Mathieu van der Poel doet niet mee aan het Plieger Nederlands Kampioenschap Veldrijden dat op zaterdag 14 en zondag 15 januari in Zaltbommel verreden wordt. Dat heeft zijn ploeg Alpecin-Deceuninck maandag bekendgemaakt.

Multitalent Van der Poel start zondag zijn cross-seizoen in Hulst. In totaal komt hij veertien keer in actie, maar op dat programma ontbreekt dus het NK Veldrijden in Zaltbommel. In die periode is de 27-jarige viervoudig wereldkampioen namelijk op trainingsstage met ploeggenoten die 'gewone' wielerwedstrijden gaan rijden.

Marianne Vos
Ondanks het ontbreken van Van der Poel blijven er naar verwachting nog genoeg andere grote namen over in het deelnemersveld van het Nederlands Kampioenschap. Onder andere Lars van der Haar, Denise Betsema, Ceylin del Carmen Alvarado, Marianne Vos en Fem van Empel zouden in het tweede weekend van januari in Zaltbommel hun opwachting kunnen gaan maken, zo meldde Robert Schimmer recentelijk in een uitgebreid interview in de Bommelerwaardgids.

De organisatie van het NK heeft begin deze week het programma bekendgemaakt. Dit is te vinden op: www.facebook.com/NKveldrijden2023

Tags

NK Veldrijden,Mathieu van der Poel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie