bird
woensdag 24 april | 17.02 uur

Margje uit Zuilichem gaat mee met coronaproof vakantie naar Rhodos

10-04-2021 19:00
uur
Door: Britta Alink
20210410_141759-1
• RTL4 kwam zaterdag opnames maken toen Margje haar koffer aan het inpakken was. (Foto: Jan Maarten Fernig)

ZUILICHEM - Margje Beekenkamp uit Zuilichem is één van de 189 Nederlanders, die maandag op het vliegtuig stappen voor een heerlijke coronaproof zonvakantie in Rhodos.

Elk jaar rond deze tijd boekt Margje samen met haar goede vriendin Ingrid de Wit een zonvakantie. "Kruipen naar de kroeg en naar het strand", lacht ze een paar dagen voor vertrek. "Dat laatste kan nu overigens niet, want het resort ligt aan een openbaar strand en daar mogen wij niet naar toe."

Sunweb
De twee vriendinnen doen mee aan een proefvakantie van Sunweb en Transavia. Alle deelnemers hebben zaterdag een PCR-test moeten laten doen, maandagochtend om 9:00 uur volgt nog een sneltest. In het vliegtuig moet iedereen een mondkapje op.

Hotel Mitsis
Vanaf het vliegveld in Rhodos worden ze rechtstreeks naar resorthotel Mitsis Grand Beach in de oude stad gebracht. Voordat ze volgende week Griekenland weer verlaten moeten ze nog een test doen.
Het resort mogen ze de hele week niet af. Maar dat vinden de twee vriendinnen helemaal niet erg. "Mijn e-reader staat vol met boeken", vertelt Margje. "Een weekje vakantie is voor ons ook altijd een weekje bijpraten. Ik verheug me ontzettend op de zon, op de rust en het eten. Verder zijn we van plan elke dag een uurtje te tennissen en er is een fitnessruimte. We hebben een kamer met uitzicht op zee, we gaan natuurlijk van het uitzicht genieten. Op het resort kunnen normaal gesproken ongeveer vijfhonderd mensen terecht, nu is alleen de groep Nederlanders er, dus we hebben heerlijk de ruimte."

Tijd voor Max
Vorige week hingen verschillende landelijke media bij haar aan de telefoon. Ze was vrijdag te gast bij Tijd voor Max op NPO1 om haar verhaal te vertellen en zaterdag kwam een cameraploeg van RTL Nieuws bij haar opnames maken voor het halfacht journaal van zondagavond.

De opnames waren onder andere in de theetuin (De Welldaad) en ook binnen, "Er was alleen een cameraman", vertelt Margje. "De journalist was te zien via een telefoon die met tiewraps in een boom was opgehangen."

Badpak
Vorige week heeft Margje bij Love-li Lingerie in Zaltbommel een nieuw badpak gekocht. "Nu word ik een echte influencer", lacht ze. "De eigenaresse van die winkel vroeg of ze er een post van mocht maken op Instagram. Het is allemaal té grappig. Door die post en door mijn optreden bij Max heb ik al zoveel leuke reacties gehad, ook van mensen die ik jaren niet gesproken had."

Boeken
De vriendinnen zijn zestien jaar geleden al eens eerder naar Rhodos geweest. "We gaan vaker naar een Grieks eiland", vertelt de Zuilichemse. "Maar we zijn ook al eens samen in Marrakesh geweest en een keertje in Rome."
Toen Margje op de radio hoorde over de pilot was ze toevallig net bij haar vriendin Ingrid op bezoek. "Vanaf zes uur konden we boeken, dus we zaten allebei om vijf voor zes klaar achter de laptop", vertelt ze. "Ik was er om één minuut voor zes doorheen en had echt het gevoel dat het ging lukken." Een week later werd ze gebeld door Sunweb dat het inderdaad gelukt was. "We hadden op de reservelijst gestaan, er waren en paar mensen afgevallen."

Belangrijk
Margje en haar partner Jan Maarten gaan elk jaar in de winter minstens zes weken naar de zon. Een paar jaar geleden kochten ze zelfs een appartement in Egypte. "Daar konden we dit jaar natuurlijk niet naar toe en ik heb nu pas gemerkt hoe belangrijk het voor me is", vertelt ze. "Voor het eerst waren we de hele winter in Zuilichem. Ik heb een aantal wintertruien moeten kopen, want ik had er niet genoeg. Ik heb het zo gemist om de zon op mijn huid te hebben, die heerlijke droge warmte."

Britta Alink

 

Tags

margje beekenkamp,sunweb,coronaproof vakantie

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie