bird
maandag 30 november | 11.18 uur

Luijendijk Fietsen controleert fietsen op De Leiboom

13-11-2020 08:55
uur
fietsen-2
• In totaal werden zo'n tweehonderd fietsen gecontroleerd. (Foto: aangeleverd)

ZALTBOMMEL – Luijendijk Fietsen uit Gameren heeft deze week ongeveer tweehonderd fietsen gekeurd van de leerlingen van basisschool De Leiboom. Het overgrote deel kwam zonder probleem door de keuring heen.

Er werd met name gecontroleerd op goed werkende verlichting, reflectie en remmen. Maar ook bandenspanning, handvaten, de bel, ketting en het zadel werden geïnspecteerd. En als het zadel of stuur iets hoger gezet moesten worden, was dat geen enkel probleem voor de keurmeesters Corwin en Cornald. Zelfs een fiets van een van de juffen werd tussendoor snel even gerepareerd.

Aandachtspunten
Na afloop kreeg alle kinderen een ANWB-checkkaart mee, waarop overzichtelijk te zien is of er mogelijke aandachtspunten zijn voor het onderhoud van de fiets.

Donkere wintermaanden
Verkeersouder Bernadette Moesman van De Leiboom is blij dat de keuring zo goed verlopen is. “De verlichting was op bijna alle fietsen in orde en met de donkere wintermaanden aanstaande is dat heel fijn om te weten. Kinderen zijn namelijk amper nog te zien als ze zonder verlichting in het donker fietsen. Hopelijk kunnen we door de keuring bijdragen aan een betere verkeersveiligheid.”

ANWB Fietsverlichtingsactie
Als aanvulling op de fietskeuring doet De Leiboom ook mee aan de ANWB Fietsverlichtingsactie, waarbij opgeroepen wordt de fietsverlichting ook daadwerkelijk aan te zetten.

Tags

Luijendijk Fietsen,De Leiboom,Fietsenkeuring

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2