bird
vrijdag 19 april | 12.49 uur

Leerlingen De Wegwijzer volgen les in verkeersveiligheid

28-05-2021 10:20
uur
25-05-2021 CBS De Wegwijzer - Nederhemert-1
• Groep 8 voor de 'Veilig op Wegvrachtauto'. (Foto: TLN)

NEDERHEMERT – De leerlingen van groep 8 van CBS De Wegwijzer hebben deze week de ‘Veilig op Wegles’ gekregen.

De les werd verzorgd door een team van SUEZ Nederland. SUEZ Recycling and Recovery Netherlands is specialist in afval- en grondstoffenmanagement. De les is ontwikkeld door Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Vrachtauto
Het dodehoekproject ’Veilig op Weg’ bestaat uit een theorie- en een praktijkles. Nadat de kinderen een informatiefilm hadden bekeken gingen ze naar buiten waar de Veilig op Wegvrachtauto klaar stond.

Dode hoek
Achter het stuur van die vrachtwagen besef je pas hoe belangrijk het is om als fietser uit de dode hoek te blijven.  De twee vuistregels ‘blijf rechts en ruim achter een vrachtauto en houd minstens drie meter afstand’ zijn daarbij heel belangrijk, zo bleek uit de les.

Ongelukken
Ieder jaar zijn er in het verkeer een aantal ongelukken in de dode hoek te betreuren. Vooral scholieren zijn een kwetsbare groep in het verkeer.

’Veilig op Weg’ is het grootste dode hoek lesproject in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks bezoeken  TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners zo’n 1500 basisscholen.

 

Tags

wegwijzer nederhemert,veilig op weg