bird
maandag 28 september | 22.14 uur

Leerhuis voor wie wil leren lezen en schrijven

11-09-2020 14:20
uur
leerhuis2-2
• Wethouder Adrie Bragt verrichtte de officiële opening en ging na afloop met aanwezigen in gesprek. (foto's: Damon Achterberg en Valerie van Oord)

ZALTBOMMEL – Wie beter wil leren lezen en schrijven, rekenen en/of werken met de computer kan sinds deze week terecht in het Leerhuis.

Wethouder Adrie Bragt opende het Leerhuis, dat is gevestigd in brede school De Waluwe. Vooral voor mensen die Nederland als eerste taal hebben zijn er mogelijkheden om verschillende basisvaardigheden te leren. “Lezen, schrijven, spreken en omgaan met de computer zijn basisvaardigheden”, aldus wethouder Bragt. “Ze zijn belangrijk om mee te kunnen doen in de samenleving en om zaken zelfstandig te kunnen regelen.”

Estafettestokje
Wethouder Anita Sørensen van de gemeente Maasdriel gaf tijdens de officiële opening van het Leerhuis het estafettestokje van Gelderland Geletterd door aan wethouder Bragt.

Leren en oefenen
Het Leerhuis is een plek om te leren en te oefenen. Bijvoorbeeld met formulieren invullen, brieven te lezen, omgaan met de computer en/of social media. Anderen vinden het fijn om te leren hoe ze hun kleinkinderen kunnen voorlezen.

Diverse activiteiten
Er zijn diverse activiteiten op het gebied van gezond leven, werk, opvoeding, geldzaken, algemene ontwikkeling, ontspanning en ontmoeting.

Vrijwilligers
Voor verschillende activiteiten zijn nog vrijwilligers nodig om deelnemers te begeleiden bij het verbeteren van hun basisvaardigheden.

In het Leerhuis werken ROC Rivor, Bibliotheek Rivierenland, Stichting Kompas en gemeente Zaltbommel nauw samen.

Studenten
Tijdens de opening hebben twee studenten van ROC Rivor filmopnames en foto's gemaakt als onderdeel van hun opleiding.

Openingstijden
Het Leerhuis is gevestigd in brede school De Waluwe, ingang Stichting Kompas, Prins Bernharrdweg. De openingstijden zijn: maandag van 13:00 tot 17:00 uur, woensdag van 9:00 tot 12:30 uur en op afspraak: 06-57693036 of info@leerhuiszaltbommel.nl

www.kompasbommelerwaard.nl

Tags

leerhuis,stichting kompas

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2