bird
donderdag 28 maart | 23.53 uur

Leden PSV Gelderse Boys behalen 'mooie resultaten'

20-05-2022 14:27
uur
Door: Martin van Hemert
200522_GelderseBoys-1
V.l.n.r.: Lily van den Oord, Lynn van Wieringen, Jill Bogers, Elles Deckers, Jelle Gorgels, Lisa Vaskovich, Lisa Gorgels, Femke Goesten en Sahre van Ooijen.

AMMERZODEN - Diverse leden van Paardensportvereniging Gelderse Boys uit Ammerzoden hebben de voorbije weken verdienstelijke prestaties geleverd.

Vier leden van Gelderse Boys mochten deelnemen aan de kampioenschappen bij de dressuur. Femke Goesten heeft met haar pony Bloem gereden in de categorie AB klasse L1. Op de kringkampioenschappen behaalde dit duo een tweede plaats. Hierdoor mochten zij door naar de Brabantse Kampioenschappen en daar behaalden zij de derde plaats; net niet voldoende voor afvaardiging naar de Nederlandse Kampioenschappen.

Lily van den Oord heeft met haar pony Ariena Hoeve Cinderella deelgenomen in de categorie C klasse B. Op de Kringkampioenschappen behaalden zij een derde plaats. Hiermee werden zij afgevaardigd naar de Brabantse Kampioenschappen, waar dit duo kampioen werd. Op de Nederlandse Kampioenschappen behaalde Lily met haar Cindy een zesde plaats. Lynn van Wieringen deed met Playboy mee in de categorie C klasse M1. Hierin werden zij kringkampioen en later behaalden zij een vierde plaats op de Brabantse Kampioenschappen. Hugo Lambooy en Jake reden naar een vijfde plaats bij de Kringkampioenschappen in de klasse Z1 paarden.

Springen
Ook bij het springen mochten vier leden deelnemen aan de kampioenschappen. Eerdergenoemde Lily van den Oord kwam met haar Ariena Hoeve Cinderella aan de start in de categorie C klasse B. Op de Brabantse Kampioenschappen werden zij tiende en Jelle Gorgels verscheen met Golden Glory aan de start in de categorie C klasse M. Bij de paarden reed Lisa Vaskovich met Dapper in de klasse Z. Zij hadden zich gekwalificeerd voor de Brabantse Kampioenschappen, maar kwamen hier helaas niet aan de start.

Sahre van Ooijen en Kupido zijn reserve kampioen van Brabant geworden in de klasse B. Ze mochten naar de Nederlandse Kampioenschappen en werden 19e. Als laatste ging Jill Bogers met Lennox US van start op het NK Dressuur bij de Junioren, dat begin mei werd gehouden. Zij maakten hier hun debuut en werden meteen reserve kampioen.

Tags

Gelderse Boys,paardensport