bird
zaterdag 20 april | 00.57 uur

Landelijke skeeler-competitie strijkt opnieuw neer in Poederoijen

08-05-2023 10:37
uur
Door: Marry Bouman
300622_MarathonPoederoijen
Jordy Harink won de eerste wedstrijd van dit seizoen en behoort in Poederoijen tot de favorieten. Archieffoto: Bommelerwaardgids

POEDEROIJEN - De gehele landelijke skate- en skeelertop strijkt zaterdag 27 mei weer in Poederoijen neer. Dan vindt namelijk de skeelerwedstrijd Reggeborgh Marathon Inline Cup 2 plaats met start en finish op de Karel van Gelreweg.

Vorig seizoen vond in Poederoijen de finale plaats. Dat was een succes. Het klassement om de Reggeborgh Cup gaat dit jaar over acht wedstrijden. Deze keer is de finale in Oldebroek. De eerste wedstrijd van dit seizoen was in Nijeveen en daar ging Jordy Harink (Zaltbommel) als eerste over de streep. Hij zal dan ook in Poederoijen starten in het oranje leiderspak. Bij de vrouwen won Lianne van Loon.

(Tekst loopt door onder de afbeelding van het parcours)


Op het programma in Poederoijen zowel wedstrijden voor heren (topdivisie en eerste divisie) als dames (topdivisie en eerste divisie). Bij de dames zal oud-marathonschaatser en oud-wereldkampioen bij de masters Toon Kooijmans uit Nederhemert het startschot geven en bij de dames krijgt eveneens oud-marathonschaatser Ad de Winter uit Well het startpistool in handen gedrukt.

Internationaal
Behalve dat de nationale skate- en skeelertop aan de start staat - dus ook Jordy Harink (Zaltbommel) en Elsemieke van Maaren (Zuilichem) - zullen er waarschijnlijk ook nog internationale rijders aanwezig zijn. Stiekem wordt ook nog gehoopt op deelname van Bart Swings. "Maar die mannen schrijven zich pas op het laatst in”, weet mede-organisator Stienis-Jan van Maaren als geen ander.

De topdivisie vrouwen start om 16:00 en de eerste divisie vrouwen om 16:01 uur. De mannen topdivisie beginnen om 17:30 uur en de mannen eerste divisie om 17:31 uur. Van 15:00 tot 15:30 uur is er ook nog een jeugdprogramma. Het evenement wordt georganiseerd door het River Skate Team uit Zuilichem en ijsclub De IJsvrienden uit Wijk en Aalburg.

Tags

Reggeborgh Inline Cup,skeelermarathon,Jordy Harink