bird
woensdag 24 april | 02.48 uur

Laatste Bommeltoernooi Jeu de Bommel op ‘oude' locatie

21-09-2021 16:28
uur
Door: Martin van Hemert
200921_Jeu de Bommel-1
• Zo moet het nieuwe clubgebouw van Jeu de Bommel eruit gaan zien. Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL - Voor de laatste keer vindt het Bommeltoernooi plaats op de oude locatie aan de Thorbeckestraat. Volgend jaar verhuist organisator Jeu de Bommel namelijk naar een gloednieuw complex.

"Aanvankelijk wilden we het Bommeltoernooi in april 2020 houden, maar dat ging niet. Daarna werd het september '20, dan maar weer april '21, en nu, in september 2021 mogen we eindelijk weer wat doen." De opluchting is hoorbaar in de stem van Ben van Eijk. De voorzitter van petanquevereniging Jeu de Bommel uit Zaltbommel is maar wat blij dat op 25 september het achtste Bommeltoernooi georganiseerd kan worden.

Aantrekkelijk
Daaraan nemen 64 tweetallen deel, in totaal zijn er dus 128 deelnemers. Een aanzienlijk aantal, maar binnen 48 uur waren de 128 plaatsen vervuld, vertelt spelend lid Frank Veenstra trots: "Als je kijkt naar andere toernooien dan loopt het niet, of komt de inschrijving maar voor de helft vol. Dan ben ik er trots op dat we dat hier elk jaar maar weer mooi voor elkaar krijgen." Van Eijk vult aan: "Het prijzengeld is aantrekkelijk, de sfeer ook en de ligging - zo centraal in Nederland - is ideaal. Daarom trekken we hier makkelijker Belgen of Duitsers naartoe."

Geen kruim
De Zaltbommelse vereniging heeft de coronaperiode naar eigen zeggen goed doorstaan. Op het moment bestaat Jeu de Bommel uit 105 leden, waarvan er 85 actief zijn als spelend lid. Daar is Van Eijk blij mee: "De coronaperiode heeft geen kruim gekost. Er zijn enkele leden weggegaan, maar er zijn ook nieuwe bij gekomen. We hebben zelfs leden die in België wonen."

Museum
Het huidige onderkomen aan de Thorbeckestraat doet bar weinig recht aan de internationale allure die Jeu de Bommel wil uitstralen. De voormalige kantine van de school Buys Ballot is alweer dertig jaar het thuishonk van de vereniging en heeft meer weg van een museum, dan van een serieuze sportkantine. "Het is niet veel meer. Als je een schroevendraaier pakt, steek je hier zo door de muur heen", stelt Van Eijk treffend.

Openingstoernooi
Des te mooier dat de plannen voor een nieuwe thuisbasis aan de Van Heemstraweg - vlakbij Nivo Sparta en MHC Bommelerwaard - nu bewaarheid worden. Een energieneutraal gebouw, waar de mogelijkheden tot het uitbreiden van binnen- én buitenbanen legio zijn. "En dan wordt het volgende Bommeltoernooi daar volgend jaar september een soort openingstoernooi. Dat zou heel mooi zijn."

www.jeudebommel.nl

Tags

Jeu de Bommel,Bommeltoernooi