bird
vrijdag 19 april | 23.24 uur

Kunstverkiezing in Maasdriel

28-10-2020 11:15
uur
gemeentehuisklein-8
• Het winnende kunstwerk is een jaar te zien in de hal van het gemeentehuis. (Foto: Bommelerwaardgids)

MAASDRIEL – Gemeente Maasdriel doet mee aan het project ‘Kunst in de gemeente’ van Stichting Kunstweek. Alle kunstenaars in de gemeente kunnen meedoen.

De kunstenaars worden uitgenodigd om een of twee kunstwerken in te dienen. Een jury kiest, in samenspraak met inwoners, een werk dat een jaar lang een plek krijgt in het gemeentehuis in Kerkdriel.

3000 euro
Daarnaast krijgt de kunstenaar een vergoeding van 3000 euro. Na een jaar krijgt de kunstenaar het kunstwerk weer terug.

Typisch Maasdriel
Het thema van de verkiezing is ‘Typisch Maasdriel’.

Aanmelden
Aanmelden voor deelname kan door tussen 1 november en 31 december een mail te sturen naar: info@kunstindegemeente.nl

Jury
De jury bestaat uit wethouder cultuur Anita Sørensen, kunsthistoricus en curator Roland Gieles van Museum Stadskasteel Zaltbommel en cultuurcoach Marielle van Heck van Stichting Welzijn Bommelerwaard.

Twee inwoners
De gemeente wil graag twee inwoners toevoegen aan de jury. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via: info@kunstindegemeente.nl Het jureren neemt in totaal ongeveer twee uur in beslag.

Tien genomineerden
Uit alle ingezonden werken maakt de jury een selectie van tien genomineerden. Vervolgens kunnen inwoners van Maasdriel hun stem uitbrengen, van half januari 2021 tot eind februari. De jury kiest de winnaar uit de drie werken met de meeste punten.

De winnaar mag zijn of haar kunstwerk een jaar lang tentoonstellen in de hal van het gemeentehuis. De negen andere genomineerde werken worden voor korte periode ook tentoongesteld.

Meer informatie staat op: www.kunstindegemeente.nl

Tags

kunstverkiezing maasdriel,kunst in de gemeente