bird
dinsdag 06 december | 22.10 uur

Kunstenaars in Pand 9 zetten deuren open voor publiek

24-11-2022 11:50
uur
pand9-5
Deze kunstenaars laten hun werk zien op zaterdag 26 en zondag 27 november. (foto: aangeleverd)

ZALTBOMMEL - De kunstenaars van Pand 9 houden op zaterdag 26 en zondag 27 november van 11:00 tot 17:00 uur open atelier. De werkplekken van de deelnemende kunstenaars, makers en vormgevers bevinden zich op de eerste en tweede etage van het pand. 

De open ateliers zijn een mooie gelegenheid voor bezoekers om zich te laten verrassen door artistieke uitingen in diverse technieken. Zij kunnen in dit weekend kennismaken met kunstvormen als: keramiek, papierkunst, sumi-e, assemblage, kinetische objecten, textielkunst, design, installaties en schilderkunst.

De kunst van Annita Smit bestaat uit ambachtelijk gecreëerde, twee- en driedimensionale objecten. Ze gebruikt allerlei soorten papier: van overbodig geworden encyclopedieën tot flinterdun bijbelpapier. Het oppervlak wordt bewerkt met onder andere inkt.

Leontien Vossen zoekt haar materiaal uit alle hoeken van de wereld. Ze herschikt dat tot er zich in een assemblage een nieuw mysterie vormt.

Met gemengde technieken en materialen construeert Rinske van Dijk beeldende verhalen. Via textiele materialen gaat zij op zoek naar ruimte en licht.

De voyeuristische installaties van Anneliek Nieuwland geven de toeschouwer de kans om ongemerkt te zien hoe mensen zich gedragen als ze denken dat ze alleen zijn.

Voor gebruiks- en kunstvoorwerpen van keramiek kan je terecht in het atelier van Anne-Marie Buitehuis.

Ellen Venrooy's keramiek is geïnspireerd door motieven en structuren uit de natuur. Ideeën doet zij op tijdens lange wandelingen. Haar Indische roots zijn ook zichtbaar in haar werk.

Marti van den Bogert componeert zaden, schors, bladeren, verpakkingen en andere gevonden voorwerpen met of zonder olieverf en bijenwas tot schilderijen of assemblages.

Bij Peter Venrooy ligt de aandacht op natuurschilderingen, figuur composities en abstracte werken. Hij maakt gebruik van diverse schilder- en tekentechnieken.

‘Sumi-e' betekent ‘zwart inkt schildering'. Sonja de Jongh kan je er van alles over vertellen en laten zien. Met dansende zwarte lijnen weet ze de essentie van haar onderwerp te raken.

Jos Scholtens maakt bewegende objecten die je kunnen intrigeren, soms met een humoristische inslag.

Met collages brengt Jos van der Wedden maatschappelijke thema's in beeld, zoals klimaatverandering, vervuiling, of milieu.

In alles wat Renske de Haas maakt, komen abstracte en geometrische vormen terug. Zoals bijvoorbeeld in houten sieraden of houten sculpturen.

Ingrid van Tuijl maakt en ontwerpt gebruiksvoorwerpen van leer. Ze experimenteert met verschillende technieken.

Pand 9 bevindt zich aan de Van Heemstraweg West 9 in de voormalige LTS.

 

Tags

pand 9,kunstenaars pand 9,open atelier pand 9

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie