bird
zaterdag 20 april | 00.33 uur

Kringloop Spullewaard steekt zorgverleners hart onder de riem

09-07-2020 08:47
uur
cheques-2
Foto: Klaas Leerlooijer

 

ZALTBOMMEL - Elf zorginstellingen in de Bommelerwaard hebben dinsdag een cheque van 1000 euro ontvangen van Kringloopwinkel De Spullewaard.

Ze zijn nog maar net bekomen van de hectische periode die het coronavirus hen bezorgde, de zorginstellingen in de Bommelerwaard.

Ondersteuning
Dinsdag mochten ze elk uit handen van voorzitter Wim Lambooij van de Zaltbommelse kringloop de Spullewaard een cheque met een waarde van duizend euro ontvangen. Dit 'ter ondersteuning' en om de instellingen 'een hart onder de riem te steken'.

Muziekinstrument
Dat gebaar werd met veel enthousiasme ontvangen want de zorginstellingen kunnen wel wat extra’s gebruiken. Vertegenwoordigers van verpleeghuis De Eigenwaard in Rossum wisten al meteen hoe de spontane donatie zou worden besteed: aan een cradle, een muziekinstrument waar dementerende bewoners in therapievorm leren contacten te onderhouden. Anderen zouden tuinmeubilair van de donatie van duizend euro aanschaffen.

Warm hart
Spullewaard-voorzitter Lambooij genoot zichtbaar van deze reacties. “Dan weten onze vrijwilligers waar het door hen verdiende geld naartoe gaat.” Hij benadrukte dat de Spullewaard het personeel en de bewoners van de zorginstellingen in de Bommelerwaard altijd een warm hart heeft toegedragen. “Ondanks dat onze kringloopwinkel vanwege de corona een tijdlang heeft stilgelegen, vonden we dat we dit gebaar toch moesten maken.”

100.000 euro
De Spullewaard, gevestigd in Pand 9 (bij winkelcentrum Portage), besteedt de netto-opbrengst aan goede doelen dichtbij en veraf. Het afgelopen decennium is dit bedrag opgelopen tot 100.000 euro per jaar.
 

Instellingen
De elf instellingen in de Bommelerwaard die elk een donatie van 1.000 euro ontvingen, zijn ‘t Slot in Gameren, De Wielewaal, Bommelstein en de Harmonika te Zaltbommel, De Eigenwaard en De Vaste Burcht te Rossum,  Leijenstein te Kerkdriel, de Regenboog te Brakel, de Lindeboom en het Zonnelied te Ammerzoden en de Fontein te Aalst.

Kringloop de Spullewaard is met vakantie van maandag 27 juli t/m maandag 17 augustus. Daarna gelden als openingstijden van dinsdag t/m zaterdag van 12.30 uur tot 16.30 uur.

spullewaard.nl

Tags

kringloop spullewaard,spullewaard,kringloopwinkel zaltbommel