bird
vrijdag 19 april | 08.41 uur

Koekjes voor vrijwilligers

31-05-2021 13:40
uur
asiel-4
• Sabine Schuts van gemeente Zaltbommel overhandigt het kistje aan Marcel van Bakel van het dierenasiel. (Foto: gemeente Zaltbommel)

ZALTBOMMEL - Vrijwilligers van Dierenopvangtehuis Bommelerwaard in Bruchem en van Stichting De Vier Heerlijkheden in Brakel hebben vorige week een kistje 'bedankt-koekjes' ontvangen.

Met de overhandiging van dit symbolische bedankje willen de gemeente Zaltbommel en Welzijn Bommelerwaard hun waardering uitspreken voor het vele werk dat de vrijwilligers verzetten. Elke maand wordt een andere organisatie in het zonnetje gezet. De koekjes zijn gebakken door medewerkers van In de Roos Zaltbommel.

Dierenasiel
Beleidsmedewerker Simone Schuts van de gemeente Zaltbommel overhandigde de koekjes aan vrijwilliger Marcel van Bakel van het dierenasiel. Daarna kreeg ze een rondleiding door het verouderde gebouw. Momenteel zijn de plannen voor nieuwbouw volop in ontwikkeling. De vrijwilligers kijken er erg naar uit om een nieuw pand te kunnen betrekken met mooiere onderkomens en betere voorzieningen voor de dieren.

Vier Heerlijkheden
Voorzitter Francien van Dam van Welzijn Bommelerwaard en vrijwilligerscoördinator Ingeborg Verweij brachten een bezoek aan Stichting De Vier Heerlijheden in Brakel. De vrijwilligers van deze stichting verzamelen historische informatie van de dorpen Aalst, Brakel, Poederoijen en Zuilichem.

(Tekst gaat verder onder de foto)

 

Mini-museum
Francien en Ingeborg kregen een rondleiding van voorzitter Ronald Looijen van de stichting door het prachtige mini-museum in Brakel. Daarbij vertelde hij vol passie over de geschiedenis van Brakel en de andere dorpen. In het museum zijn tal van gebruiksvoorwerpen te zien. Onder andere een bijzondere stoel. Het verhaal gaat dat Koning Willem III in 1861 het dorp Brakel bezocht vanwege de dijkdoorbraken en de rampspoed die hierop volgde. Bij zijn bezoek aan de Heer van Brakel zou hij in deze bijzondere stoel gezeten hebben.

Meer informatie over vrijwilligerswerk staat op de website: welzijnbommelerwaard.nl

 

Tags

dierenasiel,vier heerlijkheden,jaar van de vrijwilliger