bird
donderdag 25 april | 23.28 uur

Kleinschalig Gastenhuis voor mensen met dementie

05-03-2021 15:00
uur
detuin-2
• Op dit moment wordt de tuin aangelegd. (foto: Aangeleverd)

KERKDRIEL – Gastenhuis Kerkdriel opent half april haar deuren aan de Venuslaan, op de plek waar vroeger basisschool De Meidoorn stond. Het gaat een warm thuis bieden aan 22 mensen met dementie.

De bewoners krijgen er een eigen appartement, dat ze helemaal naar eigen wens kunnen inrichten. Wie beneden woont, heeft een eigen tuintje.

Zelf bepalen
De voor- en achterdeur van Het Gastenhuis zijn gewoon open. Mensen kunnen gaan en staan waar ze willen, net als hun vrienden en familie. Ze bepalen zelf hoe hun leven eruit ziet. Met wie ze omgaan bijvoorbeeld of hoe laat ze opstaan en naar bed gaan. En hoe vaak ze de gezelligheid opzoeken. Of niet.

Twee woonkamers
In het Gastenhuis zijn twee woonkamers, er is een open keuken en een tuin.

(tekst gaat verder onder de foto)

Verpleeghuiszorg
De leiding is in handen van twee ervaren verpleegkundigen, de oud-collega’s Tonny Hazelzet en Gaby Goesten. Zij zijn gewend nauw met elkaar samen te werken en ze allebei volledig thuis in Kerkdriel. Ze werken met een vast team van circa 25 medewerkers en bieden volledige verpleeghuiszorg.

(tekst gaat verder onder de foto)

Kosten
De zorgkosten in Het Gastenhuis worden vergoed via het persoonsgebonden budget. Daarnaast betaalt men, afhankelijk van de prijsklasse van het appartement, 1500 tot 2400 euro per maand voor huur, onderhooud, alle eten en drinken, de was en vrijwel alle andere kosten zoals verwarming, elektra, wifi, telefoon en kabelaansluiting en belastingen.

www.hetgastenhuis.nl/kerkdriel

Tags

gastenhuis kerkdriel,dementie kerkdriel