bird
zaterdag 30 maart | 07.36 uur

Kinderopvang De Balledotjes maakt van elke dag een feestje

04-01-2022 13:55
uur
Door: Britta Alink
balledotjes-1
• Eigenaresse Marit Versteeg in de babygroep, waar op dit moment een leuke vacature vrij is. (Foto: Koen Vandenput)

ROSSUM - In het hele land kampt de kinderopvang met personeelstekorten. Ook bij kinderdagverblijf De Balledotjes in Rossum is de nood hoog. "Ik word er wel eens wanhopig van", verzucht eigenaresse Marit Versteeg.

De 42-jarige Marit en haar man Dré van Ballegooijen startten de opvang tien jaar geleden. Het voormalige Rabobank-kantoor op de hoek van de Torenlaan en de Hogeweg werd compleet verbouwd en geschikt gemaakt voor de kinderen.

"We begonnen met niks, midden in de recessie", herinnert Marit zich nog goed. "Nu hebben we twee babygroepen, twee peutergroepen met voorschoolse en vroegschoolse educatie en twee groepen voor Buitenschoolse Opvang." De baby's en peuters worden opgevangen in het pand in Rossum, de BSO's zijn in de voormalige peuterspeelzaal in Rossum en op het sportveld in Hurwenen.

Beleef 't Buiten
In de locaties zijn geen televisies, geen computers. "Ons motto is 'Beleef 't Buiten'", vertelt Marit. "De leidsters bieden elke dag vol overgave prikkelende activiteiten aan om te leren, te ontdekken en te ontwikkelen. We nemen de kinderen zoveel mogelijk mee naar buiten, hier mogen ze lekker spelen en vies worden. We maken er een feestje van voor de kinderen."

Struinen
Op de Facebookpagina van De Balledotjes is te zien wat er allemaal gebeurt: heerlijke spelen in het Slingerbos, struinen langs de Waal, verven met handen en voeten, broodjes bakken op het kampvuur, suppen, genieten van een kerstbrunch of meedoen aan een speurtocht in de binnenstad van Zaltbommel.

Vrijheid en verantwoordelijkheid
"Kwaliteit leveren vinden we heel belangrijk", benadrukt Marit. "Onze leidsters hebben feeling met onze manier van werken, ze hebben veel vrijheid tijdens hun werk, ze nemen hun eigen verantwoordelijkheid, waardoor elke dag een belevenis is voor de kinderen. Het is bij ons nooit saai. Ze zijn zeer gedreven en hebben veel liefde voor hun vak."  

Vacature
Op dit moment heeft de Balledotjes een leuke vacature voor de babygroep. Meer informatie staat op de website, op Facebook en is verkrijgbaar via: info@balledotjes.nl

 

 

Tags

balledotjes,marit versteeg