bird
vrijdag 19 april | 03.25 uur

Kim's Kitchen in Zaltbommel bestaat drie jaar

19-04-2021 09:25
uur
Door: Britta Alink
kimskitchen-1
• Bert en Kim van Hees in hun restaurant aan de Omhoeken. (Foto: Koen Vandenput)

ZALTBOMMEL - Thais restaurant Kim's Kitchen aan de Omhoeken 1 viert volgende week het driejarig bestaan.

Eigenaar Bert van Hees (62) en zijn vrouw Kim (67) hebben net als zoveel horeca-ondernemers een zwaar jaar achter de rug. Dat ze het hoofd boven water hebben kunnen houden, komt doordat de afhaalgerechten goed lopen.

Bijbaan
En doordat Bert een bijbaan heeft. "Een vaste klant van ons bood mij een baan als koerier en bloemenbezorger aan", vertelt Bert. "Hiermee wil hij ons helpen open te blijven." Voor de meeste corona steunmaatregelen kwam het echtpaar niet in aanmerking. Bij die regelingen kijkt de overheid namelijk naar de omzet van een bepaald kwartaal precies een jaar daarvoor. "In de winter van 2019 zijn we een paar weken naar Thailand geweest om uit te rusten van de drukte", vertelt Bert, die al 25 jaar getrouwd is met Kim. "En in het voorjaar van 2020 is Kim drie keer geopereerd, waardoor we ook veel gesloten zijn geweest."

Verse producten
Ondanks de tegenslag geven Bert en Kim niet op. "Kim staat elke dag in de keuken om afhaalmaaltijden te bereiden", vertellen ze. "Altijd met verse producten. De taugé halen we op in Ammerzoden, paprika komt van de kweker in Zaltbommel en de champignons natuurlijk uit onze eigen woonplaats Kerkdriel."

Positief
De gasten zijn blij met die versheid en waarderen de gerechten enorm, zo blijkt uit de stroom aan positieve recensies op internet. En ook tijdens de culinaire wandeling, die vorig weekend werd georganiseerd, waren de deelnemers laaiend enthousiast.

Sollicitaties
Kim en Bert startten hun restaurant nadat Bert zijn baan verloor. "Ik had 36 jaar bij een bank gewerkt", vertelt hij. "Eind 2015 hoorde ik dat ik ontslagen werd en een maand later stond ik op straat. Ik was 56 jaar oud en voor het eerst van mijn leven werkloos. Ik heb wel driehonderd sollicitaties de deur uit gedaan en werd maar één keer op gesprek uitgenodigd."

Omhoeken
In 2018 hoorde de in Zaltbommel geboren en getogen Bert dat het pand op de hoek van de Omhoeken te huur kwam. Eerder hadden er een Joegoslavisch restaurant, een Marokkaans restaurant, een Italiaan en een snackbar in gezeten. Kim, die werkte als gediplomeerd masseuse, zag het zitten en samen gingen ze het avontuur aan.

Drukte
De eerste drie maanden konden ze de drukte bijna niet aan, maar na verloop van tijd begon het te lopen als een geoliede machine. Ze hopen in juni weer open te mogen. "Want voorlopig gaan wij nog niet met pensioen", lachen ze.

www.kimskitchenzaltbommel.nl

 

 

Tags

kim's kitchen,thai zaltbommel,bert van hees,kim van hees